Filmpjes zaaien twijfel over mentale gezondheid Joe Biden: “Ik hou mijn hart vast”

Een nieuw filmpje van een trage, verwarde Joe Biden doet de ronde op sociale media. De video toont de helft van de waarheid, maar heeft de 81-jarige president ook écht een probleem?

 

Meer krantenkoppen in België

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »

Renners in de regen vertrokken, krijgen we een duel tussen Pogacar en Evenepoel?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Camille heeft haar eigen Scheltjensportret in duizenden met de hand gesneden glasmozaïeken: “Het is supermooi!”

Tot en met zondag 13 oktober stelt kunstenares Isabelle Scheltjens nog tentoon in The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem. De Kempense glaskunstenares is wereldwijd bekend. Camille is fan van haar werk en als waardering ontwierp Isabelle een portret van Camille, met maar schatting 35.000 à 40.000 met de hand gesneden glasmozaïeken in het kunstwerk.
The post Camille heeft haar eigen

Lees meer »

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Zeven keer Propere Handen voor MMI Basisschool

Het nieuwe schooljaar is net begonnen, maar bij Mirom in Roeselare blikten ze nog eens terug op het vorige schooljaar. Toen gingen in de regio immers 74 scholen en jeugdverenigingen de strijd met zwerfvuil aan, in de 7de editie van Operatie Proper. Ook MMI Basisschool en ’t Ellebloempje uit Kortemark lieten zich van hun properste kant zien.
The post

Lees meer »

Tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend op De Balokken: “Waar rook is, is vuur”

Zaterdag en zondag vindt telkens van 10 tot 18 uur het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend (GRW) op het recreatie-eiland De Balokken plaats. “De vorige editie hadden we 4.000 bezoekers. Ons evenement is uniek omdat zowel het leven uit de ijzertijd als dat van het oude Rome aan bod komt”, zegt Febe Biesbrouck. “Zowel het dagelijkse leven met verschillende ambachten, als het

Lees meer »

Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar” – Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Beiroet: grote explosie bij vliegveld

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon – Media melden Israëlische beschietingen in grensgebied

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft niet publiekelijk bevestigd dat er een aanval aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Volg alle

Lees meer »

Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten

Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel beleven op zaterdag 5 oktober hun jaarlijkse hoogdag. Tijdens de 52ste editie van de Kasteelstraatfeesten valt er opnieuw heel wat te beleven. Thema dit jaar is superhelden.
The post Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »