“Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen weer goedgevuld kermisprogramma

Vanaf vrijdag 21 juni is er opnieuw kermis in Dikkebus. Door de werken aan het OC wijkt het feestcomité even uit naar een voormalig veevoederbedrijf. De activiteiten van Sparta Dikkebus bingo, kubb, barbecue, EK op groot scherm en kermisfuif blijven wel in de feesttent op het voetbalveld.

“De nieuwe locatie is het voormalig veevoederbedrijf De Roo”, zegt Dominiek Vandeputte, van het feestcomité. “De ingang is via de Zorgvlietstraat en het ligt pal in het centrum van het dorp. Sinds enkele jaren is er geen bedrijfsactiviteit meer. We zijn de familie heel dankbaar dat we er dit jaar terechtkunnen. De kermis is een jaarlijks hoogtepunt voor de Dikkebussenaars.”

Het kermisweekend start op vrijdag 21 juni. “Dan is er de loopwedstrijd voor kids en stoepkrijttekenen. ‘s Avonds is er de feestelijke opening met de optredens van bands Soulmatic, 10 Cent Stoatiegeld en afterparty met L&A. Zaterdagmiddag organiseren we met de Japapa’s en Japabe’s een dartstornooi en is er levend tafelvoetbal.”

Stratenloop

Zondag start de dag met een kermisbuffet in ‘t Kobbetje. “In de namiddag is er doorlopende animatie, met onder meer een rodeostier en schminkers. Op 14.30 uur is er onze tiende stratenloop. Je kan kiezen tussen 5 en 10 kilometer. We hopen op zo’n 150 lopers. Om 17 uur is er het wandelconcert van De Vijverzonen en zondagavond zijn er nog enkele optredens van Wicked Souls en dj Special Guest. Maandagmorgen is er kinderzegening voor de leerlingen van vrije basisschool ‘t Nestkastje en in de namiddag voorziet Okra Dikkebus een kermisprogramma. Woensdag 26 juni organiseert Ertevoedekoers een wielerwedstrijd. De afsluiter is op zondag 30 juni met het jaarlijks groot tuinconcert van De Vijverzonen in de tuin van de familie Vanhoutte. Er kan nog voor alle activiteiten ingeschreven worden.”

We zien Nick Dewilde, Angelo Lucas, Davy Vervisch en Niels Lesage van Sparta Dikkebus. Ook dit jaar organiseren ze met de club weer enkele activiteiten tijdens Dikkebus Kermis. (gf)

Ook voetbalclub Sparta Dikkebus organiseert weer enkele activiteiten. “We trappen op vrijdag af met een bingo-avond in de feesttent op het voetbalplein in de Kerkstraat”, zegt bestuurslid Niels Lesage. “Er zijn mooie prijzen te winnen en we zorgen voor een frietkraam. Zaterdagnamiddag is er een kubbtornooi en ‘s avonds is er de barbecue die al bijna volledig volzet is , de EK-match België-Roemenië op groot scherm en de kermisfuif. Het EK-scherm is nieuw in vergelijking met vorig jaar. De uit Ieper afkomstige dj Nico de La Noche zorgt tijdens de kermisfuif voor de beats en dit tot 3 uur.”

Meer info is te verkrijgen via e-mail: [email protected] en [email protected].

The post “Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen weer goedgevuld kermisprogramma is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »