“Blij met terugkeer van shakedown in Boezinge”: Dennis Declerck maakt in Ieper wederoptreden

De Divisie 2-wedstrijd maakt de Ypres Rally ineens een pak toegankelijker voor streekrijders. Ook Dennis Declerck maakt van de gelegenheid gebruik om met zijn BMW M3 voor het eerst in zijn thuiswedstrijd aan de start te staan. Voor de Ieperling wordt het zijn eerste rally nadat hij in de rally van Koekelare een ongeval had.

Voor Dennis Declerck wordt de Ypres Rally een wederoptreden nadat hij eind vorig jaar een ongeval had op de verbinding in de Hemicuda Rally. “Op weg naar de tweede proef werden we achteraan aangereden toen we stilstonden”, vertelt de 41-jarige Ieperling, die er onder meer een hersenschudding aan over hield. “Er was ook flink wat werk aan de wagen. De bedoeling was aanvankelijk om opnieuw aan te treden in de Rally van de Monteberg, maar het zal uiteindelijk toch de Ypres Rally worden. Na Ieper zullen we de rest van ons programma bepalen.”

Jongensdroom

Aan de start staan in Ieper is voor Declerck en zijn vertrouwde corijder Stijn Desodt de vervulling van een jongensdroom. “We wilden al lang eens deelnemen, maar de komst van het WRC maakte de wedstrijd een pak minder toegankelijk. Dankzij de Divisie 2-wedstrijd is het nu plots een stuk aantrekkelijker. We runnen een zaak en dan is het wel interessanter als de voorbereiding minder tijd vraagt, zeker als je ook nog een klein serviceteam hebt dat alles zelf doet. De terugkeer van de shakedown in Boezinge is ook een pluspunt. We zullen zowel daar als in Nieuwkerke aanwezig zijn om wat mee te genieten van de sfeer.”

Amusement staat voorop voor de BMW-rijder, die vooral mee het spektakel wil verzorgen. “Wij rijden vooral voor de fans. Mooie passages staan voor ons dus voorop, want zo kun je je ook een beetje in de kijker rijden. Wij zijn ondertussen aan het achtste seizoen met onze BMW toe en op dat vlak beginnen ze ons al een beetje te kennen. Natuurlijk rijden we nog altijd rally en vergeten we ook onze plek in het klassement niet. De bedoeling is toch altijd om onze startpositie te verbeteren. Het belangrijkste blijft om zaterdagavond weer over het podium op de Grote Markt te kunnen rijden”, besluit Dennis Declerck.

The post “Blij met terugkeer van shakedown in Boezinge”: Dennis Declerck maakt in Ieper wederoptreden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

De Brugse breakdancer – oftewel B-girl – Maxime Blieck (25) is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de laatste kwalificaties kon Madmax zich niet bij de beste negen scharen, wat nodig was om een Olympisch ticket te veroveren.
The post Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »