COLUMN. Open VLD leeft al héél lang in een bubbel van hoogmoed en zelfgenoegzaamheid

De Genkse politicoloog Fouad Gandoul geeft zijn kijk op het politieke en sociaalmaatschappelijke leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes

Zondag 30 juni wordt een hoogdag voor de Ieperse deelgemeente Boezinge en zijn vele verenigingen. Op ‘Boezinge op z’n Zondags’ kunnen bezoekers wandelen, fietsen en varen met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Boezinge.
The post Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze moeten excuses aanbieden”: Roemeense bondscoach emotioneel na gelijkspel tegen Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.
The post Batjes baden in Flower Power appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen

Na de gewelddadige dood van juf Annelies Verschaeve uit Geluwe werd het Juf Annelies Fonds opgericht. Er kwamen al heel veel giften. Ondertussen mocht men in vrije basisschool De Graankorrel Wervik drie nieuwe fietsen van verschillende groottes in ontvangst nemen.
The post Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »