Wendy (47) en Kenneth (47) openen sfeercafé ‘Morries’ in Heist: “Naam is eerbetoon aan ons overleden katje”

Knokke-Heist is vanaf zaterdag een sfeercafé rijker. Wendy Vandenbussche (47) en Kenneth Vandaele (47) geven hun leven een nieuwe wending en wagen de stap naar de horeca. Met ‘Morries’ mikken ze op een breed publiek. “We hebben verschillende bieren van het vat en je kan bij ons ook diverse hapjes en streetfood krijgen”, zegt Wendy.

“Of we een restaurant zijn? Neen, maar een echt café óók niet. Laat het ons sfeercafé noemen waar je diverse hapjes en streetfood kan krijgen.” Wendy vertelt het met de glimlach wanneer we haar vragen wat de mensen mogen verwachten bij een bezoekje aan hun nieuwe zaak ‘Morries’. Zaterdagavond opent ze samen met echtgenoot Kenneth de deuren en zo maken ze hun gezamenlijke droom waar. Want op hun 47ste wagen ze de sprong naar de horeca.

Op zoek naar juiste pand

“Ik heb jarenlang bij New Holland in Zedelgem gewerkt, maar was toe aan een nieuwe uitdaging”, legt Kenneth uit. “We waren al een tijdje op zoek naar een geschikt pand en toen viel ons oog op dit.” Met ‘dit’ bedoelt de man een hoekpand in de Knokkestraat waar voorheen het bekende Italiaanse restaurant ‘l Abbiocco was gevestigd. Zij verhuisden enkele maanden geleden naar de Heldentoren. “Onze dochter werkt daar en gaf ons de tip”, gaat Wendy verder. “Het is een volledig nieuwe uitdaging, maar wel eentje waar we zin in hebben.”

“We bieden nacho’s, mini-hotdogs en pulled pork burgers aan. Vooral sharing food dus”

Met een dochter die werkt in een restaurant en een studerende zoon aan Ter Groene Poorte lijkt de horecamicrobe dus wel in de familie te zitten. “Zowel ik als Kenneth deden in het verleden ook flexiwerk in de sector. Het voelde als het ideale moment om de sprong te wagen”, zegt Wendy. “We hebben diverse bieren van het vat, ook Sint-Bernardus voor de liefhebbers, en bieden diverse lekkernijen aan. Denk bijvoorbeeld aan nacho’s, mini-hotdogs en pulled pork burgers. Vooral sharing food eigenlijk.”

Naam verwijst naar kat

Wendy zal de horeca-uitdaging aanvankelijk nog combineren met een fulltime job. Maar in het ideale scenario stapt ook zij uiteindelijk volledig mee in de zaak. “We mikken op een breed publiek. Wat we moeten verwachten is ook voor ons spannend. De locatie is alleszins super.” Tot sloot geeft Wendy nog de betekenis van de opvallende naam van de zaak mee. “Morries is eigenlijk gewoon een verwijzing naar ons eerste huisdier. Een katje dat helaas in december is overleden. Maar het is een leuk eerbetoon én het klinkt nog eens goed ook”, besluit ze met de glimlach. (MM)

Morries is gevestigd in de Knokkestraat 20 en zal dagelijks geopend zijn vanaf 11 uur. De sluitingsdag is dinsdag. Op de openingsdag 15 juni gaan de deuren vanaf 18 uur open.

The post Wendy (47) en Kenneth (47) openen sfeercafé ‘Morries’ in Heist: “Naam is eerbetoon aan ons overleden katje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook met zijn eigen keu gaat Brecel meteen onderuit: ex-wereldkampioen uitgeschakeld door Chinees Pang Junxu op Snooker Masters in Saudi-Arabië

Luca Brecel (WS-6) heeft zich dinsdag in Riyadh niet voor de achtste finales van het Saudi Arabia Snooker Masters kunnen plaatsen. In de eerste ronde moest de 29-jarige Limburger met 5-2 het onderspit delven voor de Chinees Pang Junxu (WS-28). En dat met z’n eigen keu, nadat die in allerijl nog werd overgevlogen vanuit Rome waar die oorspronkelijk was achtergebleven.

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

Opsporingsonderzoek naar wangedrag vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »