Oproep: wie heeft er per abuis een buis verloren in Anzegem?

Naar aanleiding van een zware buis van ongeveer vier meter lang, die zich op de openbare weg bevond in Anzegem, werd er een oproep gelanceerd op Facebook. Het doel is om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Wim Dewaele (58) uit Waregem reageerde. “Ik las de post van Jozef Bossuyt, een ver familielid, die een album op Facebook aanmaakte onder de titel ‘Verloren voorwerp’”, vertelt Wim.

“Ik zag er het surrealisme van in en gaf me uit als de landbouwer die er de dag voordien was gepasseerd met zijn aalkar. Uiteraard verontschuldigde ik me om te beginnen voor de geuroverlast en verzekerde dat ik vandaag de slang zou komen ophalen.”

Jozef Bossuyt zag er ook de humor van in en reageerde op die post dat hij Wim Dewaele dan nog eens ging trakteren bij het afhalen. “Ook mijn oud-meester van de lagere school Marc Mahieu – die ik geregeld nog tegenkom in Waregem – was er als de kippen bij om in te pikken of de kraan openstond om te strooien?”, lacht Dewaele.

Hopen op goede afloop

Het was Evelyne Kesteloot die de foto met de buis postte op ‘Je bent van Anzegem als’, waarop Jozef Bossuyt vriendelijk het initiatief nam om zich over de buis te ontfermen en ze tot voor zijn haag rolde. Daar ligt ze nu te wachten op de – vermoedelijke – aalkar en de boer. Dat Marleen Vindevoghel – uitgerekend met die naam – ook reageerde op dit Facebookbericht, maakte het compleet.

“Alle gekheid op een stokje, al goed dat het geen ongeval uitlokte. Alleszins hoop ik op een goede afloop”, knipoogt boer Wimpie, zoals hij zich uitgaf voor de gelegenheid op Facebook. “En misschien nog een kleine aanvulling: Jozef Bossuyt zal zeker blij zijn als de buis van voor zijn huis verdwijnt en de boer weer lustig kan sproeien.”

The post Oproep: wie heeft er per abuis een buis verloren in Anzegem? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Leclerc en Piastri strijden om de zege, Verstappen op weg om schade te beperken

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

Annelien Coorevits deelt voor het eerst details over relatie: “We wonen nog niet samen uit angst dat het weer fout zou lopen”

Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) woont nog niet samen met haar nieuwe vriend Frederik Verfaillie. En dat is heel bewust. Dat vertelt ze in haar podcast ‘De zussen Coorevits’. Na haar scheiding van voormalig topvoetballer Olivier Deschacht (43) stelt ze die beslissing uit. “Puur uit angst dat het weer verkeerd zou lopen”, klinkt het.

Lees meer »