Nieuwe zomerbar Bar à Boire stevig uit de startblokken in De Haan: “Meteen een vol huis”

Vorig weekend zwaaiden langs de Nieuwe Steenweg de deuren open van Bar à Boire. Met film en voetbal op groot scherm, lokale gastchefs, salsalessen en leuke kinderactiviteiten, mikken uitbaters Céleste Vandenheede en Loric Fanuel de hele zomer lang op een breed publiek. Het is trouwens voor het eerst dat De Haan een pop-up zomerbar krijgt. “We hoorden te pas en te onpas dat daar nood aan was in onze badplaats.”

Bar à Boire is voor Céleste Vandenheede (24) en Loric Fanuel (28) een soort opstapje: het koppel droomt er al langer van om samen iets in de evenementensector te gaan doen. “Ik heb een bureaujob in Brussel, maar met haar marketing skills lag dat ergens voor de hand”, zegt Loric. Zijn broer Gaëtan opende een paar maanden geleden een fietsenwinkel in Wenduine, Céleste is de dochter van Thierry en Vanessa van de Paname. Vandaar het onderschrift bij de zomerbar: ‘Paname Zomert’. “De zomerbar staat op zich los van de Paname, maar dit is goede reclame voor beiden. Op die manier is het ook wel een beetje een familieonderneming”, zegt Céleste.

Op 31 juli is Paname te gast op de tweede ‘food night’ van Bar à Boire. De eerste in dat rijtje – een pizza-avond met Piano Piano – was in een mum van tijd volzet. Later zijn nog Barlena, Baloe en ’t Molenhuys te gast. “Ook onze filmtickets vliegen de deur uit”, zegt Loric. ‘Films in de velden’ – met op 27 juni Coco en The Fast and the Furious wordt verder aangevuld met salsalessen, een silent disco en een maandelijkse brunche. “Kortom, voor elk wat wils”, aldus Loric. “We mikken op een zo breed mogelijk publiek.”

Over de koppen lopen

Het openingsweekend van Bar à Boire was meteen een schot in de roos. “Het was hier zaterdag over de koppen lopen”, zegt Céleste. “Precies of heel De Haan was present. Het is ook de eerste keer dat De Haan een zomerbar krijgt. We hoorden te pas en te onpas dat daar nood aan was.”

Bij regenweer kan je binnen zitten in de barn. Die werd geplaatst door All Events, een lokaal bedrijf dat onder meer al samenwerkte met Campo Solar en Tomorrowland Winter. “Zo’n barn leek ons wel in het boerderijthema passen”, klinkt het.

Midden in de velden

De zomerbar werd ingericht op een lap grond langs de Nieuwe Steenweg, bij Celest Van Maele en Lisette Rabaey. “We wonen hier zelf letterlijk om de hoek”, zegt het koppel. “Celest is in ’20 overleden, maar Lisette was heel enthousiast over het concept. Ze komt hier elke dag haar koffietje drinken en we hebben haar een toffe luchtfoto van de zomerbar cadeau gedaan waar ze heel blij mee was.”

Vast op de kaart: cocktails en minibites. “We zien het als een voorproefje waar we ongetwijfeld nog veel van zullen leren”, zegt Loric. De zomerbar moest ook volledig van nul worden opgebouwd. “En daar kwam veel bij kijken”, zegt Loric. “We zitten hier midden in de velden, er was niks van voorzieningen.”

Zomerbar Bar à Boire blijft paraat tot 21 september.

The post Nieuwe zomerbar Bar à Boire stevig uit de startblokken in De Haan: “Meteen een vol huis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »