Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer”

Bijna twintig knuffelberen sieren de gevel van Danny Poissonnier (61) en Antoon Matthijs (56) in hartje Ieper. “Het begon als grap, maar intussen hebben we het aantal teddy’s verdubbeld.”

“Op reis in Frankrijk zagen we eens een paar beren hangen aan een gevel. Dat kan beter, dachten we.” Danny Poissonnier (61) en Antoon Matthijs (56) zijn creatievelingen. Al 35 jaar hebben ze een bloemen- en decoratiezaak. “Op vrijdag de dertiende vonden we een mooi herenhuis in de Rijselstraat op een boogscheut van de Ieperse Sint-Pieterskerk, intussen bijna 30 jaar geleden.” De gevel van de rijwoning hangt nu vol teddyberen. “Na onze trip naar Frankrijk hingen we vorig jaar negen beren uit, als grap. Daar kwam heel wat reactie op: toeristen en passanten hielden halt en namen foto’s. Het bracht mensen aan het lachen. Daarom besloten we om het aantal teddy’s dit jaar te verdubbelen.”

Hoogtevrees

Het was geen evidente klus. “Op de eerste verdieping konden we aan de slag met behulp van een ladder”, aldus Antoon. “De hogere beren plaatsten we vanuit de ramen van onze woning boven de winkel. Het is te zeggen: ik hing uit het raam en Danny commandeerde, want hij heeft last van hoogtevrees (lacht).”

“Het is goed gelukt. De beren nemen verschillende poses aan: de ene klimt de gevel op, de andere springt eraf. Ze hebben allerlei attributen, zoals zonnebloemen, valiezen, ladders, een fiets, een gitaar. Er zijn nu bijna twintig teddy’s te zien en dat vonden we voldoende. We wilden niet dat de gevel te vol zou hangen en overweldigend zou overkomen. Waarom knuffelberen? Omdat we ze lief vinden. We hebben enkele aan de kant gehouden, voor het geval mensen ze willen kopen in onze winkel.”

“We zien hoe iedereen aan onze gevel naar boven kijkt en glimlacht. Dat geeft veel voldoening”

Reclame en commerce vormen niet de grootste motivatie voor Danny en Antoon. “We doen ons beroep hier nog altijd met hart en ziel en dat willen we tonen, al hoeven passanten niet per se onze winkel binnen te stappen hoor. We zien hoe iedereen aan onze gevel naar boven kijkt en glimlacht. Dat geeft veel voldoening. We doen het dus voor de blije gezichten. De reacties zijn hartverwarmend: tal van toeschouwers denken terug aan hun jeugd en kindertijd bij het zien van de beren. Ze worden hier gelukkig, ook bij flauw weer.”

Geheimpje

Weer en wind deren de teddy’s niet. “Ze hangen relatief droog aan de voorgevel, want de achtergevel is de regenzijde van dit gebouw. We laten de beren nog de hele zomer hangen. Vanaf oktober vervangen we hen door onze kerstversiering met lichtjes, kransen en kerstboompjes. Mogelijk keren de beren volgend jaar terug, maar we zitten ook met iets anders in ons hoofd. Wat? Dat blijft nog een geheimpje.”

The post Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »