Boezinge terug van weggeweest in het Iepers rallygebeuren: “Iedereen miste het dorpsfeest”

Boezinge is terug van weggeweest in het Iepers rallygebeuren. De testrit in Boezinge op woensdag, als aanloop naar de Ardeca Ypres Rally, moet de vele liefhebbers weer op de juiste temperatuur brengen voor het rallyweekend.

Alain Penasse, voorzitter van de organiserende club Superstage, haalde het eerder al aan. “Door onder andere de coronacrisis, het WRC-gebeuren en de wegenwerken in de dorpskom, verdween Boezinge enkele jaren uit het wedstrijdbeeld. We wilden dit dorpsfeest terug wat nieuw leven inblazen. Stad Ieper was meteen gewonnen voor het idee, gezien er door de werken lange tijd weinig of geen activiteit was in de dorpskern. Bovendien hebben we er ook voor gezorgd dat alle deelnemers aan deze testrit kunnen deelnemen, zowel Divisie 1 als Divisie 2, waar het zich vroeger beperkte tot enkel de piloten van de Historic Rally. En bovendien is er geen extra kost aan verbonden, gezien de test inbegrepen is in het inschrijvingsgeld. Het bekomen van toelatingen voor aparte testritten is heel moeilijk geworden, vandaar deze beslissing.”

Startschot

Boezinge vormde sinds 2001 het wedstrijdcentrum voor de Ypres Historic Rally. Tot er in 2018 een terugkeer was naar Ieper. Twaalf lokale ondernemers, die de rally een warm hart toedragen en zeker de vroegere ambiance in het sasdorp, engageerden zich om de sfeer van vroeger terug te krijgen in Boezinge. “Ik ben als kind opgegroeid met de shakedown en het was altijd een feest”, zegt Laurens Kinget van Noël Franklin, het HR-bedrijf dat naamsponsor wordt. “Naast het sportieve gaan we ook zorgen voor heel wat randanimatie met de aanwezigheid van onder andere dj’s, danseressen en een deel BV’s. Hopelijk is dit het startschot voor een groots rallyfeest in Boezinge en dit voor meerdere jaren.”

Zeker een pluspunt voor de (weinige)lokale horeca die er nog terug te vinden is in het dorp, maar ook andere neringdoeners en verenigingen kijken reikhalzend uit naar de terugkeer van de rallywagens in hun gemeente. Wij gingen eventjes ons licht opsteken bij de ouderraad van de vrije basisschool in Boezinge. “In samenspraak met de organisatoren hebben we terug een leuke plaats in het dorp, waar we lekkere worsten gaan verkopen ten voordele van de activiteiten en spullen van en voor de school”, klinkt het daar. “Wijzelf zijn terug te vinden nabij café De Zwaan, en samen met de leerkrachten slaan we opnieuw de handen in elkaar. In totaal zijn we toch met een tiental vrijwilligers die zoals gewoonlijk het beste van zichzelf zullen geven.”

Iedereen buiten

“De worstenverkoop was jaarlijks een leuke opbrengst voor de kassa van de ouderraad, waardoor we mede hierdoor de laatste jaren konden helpen investeren in digitale borden, tablets, en sport- en spelmateriaal. Behalve de financiële kloof de laatste jaren, misten we vooral, zoals alle Boezingenaars, het enorm leuke dorpsfeest dat die avond plaats had. Iedereen kwam en komt gewoon buiten, van klein tot groot, van jong tot oud.. Sinds de terugkeer werd aangekondigd merk je wel dat het opnieuw begint te leven in het dorp, en we duimen er voor dat dit niet éénmalig is.”

Sportieve luik

Natuurlijk is er ook een sportieve kant aan dit onderdeel. “De testrit vindt plaats van 18 tot 22 uur en loopt over iets meer dan vier kilometer”, aldus Alain Penasse. “De start is voorzien in de Hynderickstraat, de finish ligt in de Reningestraat, richting Steenstraat. Publiekslokkers worden de haarspeldbocht aan het punt Boezingestraat-Brugseweg, en de S-bochten, de gekende waaiers in de Reningestraat. Wie tussendoor eventjes de wagens en de sleutelende mecaniciens van dichtbij wil zien, kan op de assistentiezone terecht in de Diksmuidseweg, dit tussen de Schoolstraat en de Randweg. Een eerste gelegenheid voor de deelnemers om de rallywagens aan een grondige test te onderwerpen. De dag nadien kunnen de deelnemers, na de Qualifying Stage, ook terecht voor de shakedown in Nieuwkerke.” (Dirk Titeca)

The post Boezinge terug van weggeweest in het Iepers rallygebeuren: “Iedereen miste het dorpsfeest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »