Vijf jaar cel gevorderd voor diefstal van peperdure horloges in Knokse uitgaansbuurt: “Misbruik gemaakt van zijn goedgelovigheid”

Drie leden van een professionele dievenbende maakten in dezelfde nacht een Patek Philippe-horloge van 140.000 euro en een Rolex van ruim 11.000 euro buit in de Knokse uitgaansbuurt. De daders werden geklist met de hulp van het Luxemburgse gerecht en riskeren nu vijf jaar cel.

In de nacht van 2 op 3 juni 2022 verliet een jongeman rond 2 uur een Knokse nachtclub. Hij kreeg een harde duw in de rug, belandde op de grond en werd vervolgens beroofd van zijn peperdure Patek Philippe-horloge. Prijskaartje: 140.000 euro. “Het slachtoffer zag nog niet drie mannen wegrijden in een zwarte Citroën met Franse nummerplaat”, verduidelijkte de procureur donderdag in de Brugse strafrechtbank

Camerabeelden

Later die nacht maakte de bende ook nog een Rolex-horloge ter waarde van ruim 11.000 euro buit in de Knokse uitgaansbuurt. Het slachtoffer werd eerst omhelsd en besefte pas achteraf dat zijn uurwerk verdwenen was.

Dankzij camerabeelden kwamen vier verdachten in het vizier. Na de feiten waren ze met hun Citroën de grens met Frankrijk overgereden. Maar niet vooraleer ze nog een bezoekje hadden gebracht aan de plaatselijke McDonald’s.

Lichte mentale beperking

Volgens de advocaat van de Rolex-eigenaar maakten de daders misbruik van de kwetsbare toestand van zijn cliënt. “Na een zwaar ongeval lag mijn cliënt wekenlang in coma”, verduidelijkte meester Peter Naert.

“Sindsdien is hij door zijn lichte mentale beperking erg goedgelovig en vertrouwt hij snel mensen. De daders moeten dat in de gaten hebben gehad.”

Luxemburgse gerecht

Het gerecht verspreidde foto’s van de daders onder politiediensten in heel Europa. Twee verdachten, Abderahmane L. (34) en Samir B. (37), werden herkend bij het Luxemburgse gerecht.

De beide Algerijnen hadden daar op 16 juli 2022 identieke feiten gepleegd. Dat leverde hen achttien maanden cel op, waarvan zes met uitstel. In augustus 2023 kwamen ze vrij.

Internationaal georganiseerde bende

Op 18 oktober 2023 werd L. in de boeien geslagen in Spanje. Hij verscheen donderdag als enige voor de Brugse rechtbank. Naar eigen zeggen werd hij aangestuurd door Samir B. en de Tunesiër Yacine F. (29), die nog steeds voortvluchtig zijn.

“Zij maken deel uit van een internationaal georganiseerde bende. Ze namen de tijd om hun slachtoffers zorgvuldig uit te zoeken”, aldus de procureur, die vijf jaar effectieve celstraf vroeg voor de drie mannen.

Drugs- en gokverslaafd

De drugs- en gokverslaafde L. zou 3.000 euro gekregen hebben voor zijn hulp. Hij ontkende wel dat hij betrokken was bij de diefstal van de Rolex. Voor de diefstal van het Patek Philippe-horloge vroeg zijn advocate om rekening te houden het Luxemburgse vonnis.

De uitspraak volgt op 27 juni. (AFr)

The post Vijf jaar cel gevorderd voor diefstal van peperdure horloges in Knokse uitgaansbuurt: “Misbruik gemaakt van zijn goedgelovigheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »