Rani Vincke loopt met Belgian Rockets naar zesde plaats in EK-finale van 4×100 meter: “Het was vooral genieten”

De Belgische vrouwen van de 4×100 meter, met Rani Vincke uit Gistel, zijn woensdagavond in hun EK-finale in Rome op de zesde plaats geëindigd, in een tijd van 43.48. Het goud was voor Groot-Brittannië (41.91), voor Frankrijk (42.15) en Nederland (42.46). De Belgian Rockets finishten oorspronkelijk als zevende, maar schoven een plekje op na de diskwalificatie van Zwitserland.

Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Janie De Naeyer eindigden als laatste in hun race, Polen bereikte de finish immers niet. Delphine Nkansa ontbrak door examens.

Nkansa was er maandagmiddag nog bij toen de Rockets zich in een tijd van 42.85 plaatsten voor de finale, hun tweede op internationaal niveau. Twee jaar geleden eindigden de Belgische vrouwen op het EK in München ook op de zesde plaats.

“Na de olympische kwalificatietijd, was het nu vooral genieten”, klonk het bij Rani Vincke. “Starten vanuit baan twee was lastig, en als je naar mijn splittijd kijkt (11.74, red), zie je dat het ook echt een verschil maakt.”

Olympische Spelen

De Belgian Rockets hebben zich nog niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Via het klassement van de Road to Paris zijn nog twee tickets te verdienen. Met hun chrono van 42.85 in de reeksen komen de Rockets net onder Spanje (42.84) op de 16e plaats van de ranking, en zijn virtueel geplaatst. De olympische kwalificatieperiode loopt nog tot 30 juni. Het Belgische record op de 4×100 meter bedraagt 42.54.

The post Rani Vincke loopt met Belgian Rockets naar zesde plaats in EK-finale van 4×100 meter: “Het was vooral genieten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Officiële opening nieuwe vrije basisschool H. Familie in Oudenburg: “Nu komt het echte werk”

Zaterdag 31 augustus was een hoogdag voor het onderwijs in de Arnoldusstad. Nadat in 2005 een subsidiedossier werd ingediend, kreeg de vrije basisschool H. Familie eindelijk een nieuw gebouw dat vlak voor de start van het schooljaar officieel werd geopend. “I had a dream that one day we will have a new schoolbuilding”, opende Geert Sanders, voorzitter van het schoolbestuur,

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »

De transfercrash van Osimhen: vorig jaar was zijn voet 200 miljoen waard, vandaag tekent hij met hangende pootjes bij Galatasaray

De voet van Victor Osimhen (25) was vorige zomer nog 200 miljoen euro waard. In Istanboel werd hij als volksheld onthaald, maar zijn tumultueuze overgang op huurbasis naar Galatasaray is de transfercrash van de zomer. Hoe een spelletje poker om 11 miljoen euro netto per jaar hem niet naar PSG, Chelsea, Arsenal of Saoedi-Arabië bracht, maar wel naar Turkije. Zelfs

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter, team relay moet forfait geven na crash Van de Steene

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »