Opnames Britse serie ‘Bookish’ in De Keizer

Cultuurhuis De Keizer gaat de internationale toer op. Dinsdag werd de cinema gebruikt om enkele scènes op te nemen die worden gebruikt in een nieuwe Engelstalige BBC-serie, ‘Bookish’. Het productieteam was op zoek naar een authentieke cinema, waar de tijdsgeest van toen is bewaard gebleven.

“De opnames zijn enkel van het interieur van Cultuurhuis De Keizer”, vertelt Liesbeth De Wilde, Location Manager bij Happy Duck Films. Happy Duck Films is een productiehuis in Mechelen, gekend van onder andere de dramaserie ‘The Couple Next Door’ en de Britse TV-serie ‘Professor T’ met Ben Miller. “Momenteel starten we een Engelstalige internationale serie op voor UK TV en BBC, genaamd ‘Bookish’. Het verhaal gaat over een detective, Book, die in het naoorlogse Londen woont en de politie helpt bij het oplossen van fascinerende en ingewikkelde misdaadverhalen.”

Primeur

“De serie speelt zich af in 1946”, zegt Liesbeth. “We kozen voor cinema De Keizer omdat we op zoek waren naar een cinemazaal anno 1946. Naar ik weet, is het de eerste keer dat we een locatie in Lichtervelde gebruiken. Voor deze reeks werden er al opnames gemaakt in Namen, Gent, Anderlecht, La Louvière en verder staan onder andere Antwerpen, Binche, Sint-Katelijne-Waver nog op de planning. De serie zelf speelt zich af in Londen.”

“Ze zijn met een gigantische ploeg naar De Keizer afgezakt”, vertelt Stephanie Caset, uitbaatster van Cultuurhuis De Keizer. “Het is superleuk dat ze onze zaal als locatie gebruiken en het brengt ook wat leven in de brouwerij. Ze filmden in de cinemazaal zelf, waar alles nog authentiek is als 100 jaar geleden. De acteurs zitten in de oude stoelen, naar een film te kijken. Dit is een unieke stempel voor cinema De Keizer, het productiehuis komt van ver om opnames te doen. De tijdsgeest van toen is hier nog echt bewaard gebleven, en daar waren ze vooral naar op zoek.” (JW)

The post Opnames Britse serie ‘Bookish’ in De Keizer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Het Achterland stelt sterke productie ‘De Ballroombeker’ voor, geschreven door West-Vlaming Jeroen Maes

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. ‘De Ballroombeker’ zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef een heerlijke, zwoele danskomedie voor de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs en Vicky

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »