Man plaatst tracker aan auto ex na relatiebreuk: “Heel griezelig en verontrustend”

Uit onbegrip en frustratie door een breuk met zijn echtgenote plaatste een 38-jarige man uit Harelbeke een tracker aan haar auto. Hij liep ’s nachts ook rond haar woning. “Heel griezelig en verontrustend”, vond de openbare aanklager. De man vroeg toch enigszins begrip aan de rechter.

Na een huwelijk van veertien jaar ervoer D.D. begin dit jaar dat zijn vrouw steeds meer uithuizig was en haar gedrag veranderd was. Het zorgde bij de man voor argwaan en frustraties. Toen begin april de vraag tot echtscheiding kwam, was hij niettemin verrast en bleef hij met veel vragen achter. “Hij ervoer het als een menselijk faillissement”, aldus zijn advocaat Arnold Gits. “Zijn vrouw was niet open, dus ging hij zelf op zoek naar de waarheid. Dankzij de tracker kwam hij te weten dat ze een andere relatie had.”

Dat hij op 26 mei ’s nachts rond de woning dwaalde, had geen kwade bedoelingen, aldus de verdediging. “Hij wou gewoon kijken of de meubels en een zeilboot nog aanwezig waren”, verduidelijkte Arnold Gits. “Hij ontkent dat hij toen een kortsluiting veroorzaakte. Ook met een nagel in haar band heeft hij niets te maken.”

Spijt

Volgens de openbare aanklager was er ook sprake van een kapotte internetkabel en lijm in het slot. “Maar niet alles wat nu in haar leven fout gaat, is zijn schuld”, aldus de advocaat. “Ik besef dat ik fout was”, aldus D.D. “Ik heb er spijt van, maar heb nu een nieuwe start genomen. Het verhoor bij de politie was een echte reality check.”

Hij vroeg de rechter er zonder straf vanaf te kunnen komen. Hij toonde zich wel bereid zich aan enkele voorwaarden te houden. Tegen 16 oktober moet na een bezoek aan de justitie-assistent blijken of dit inderdaad klopt. (LSi)

The post Man plaatst tracker aan auto ex na relatiebreuk: “Heel griezelig en verontrustend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »