“Je moet maar durven”: caravan langs Lovaart tussen Lo en Alveringem blijkt geval van sluikstorten

Wie langs de Lovaart van Lo naar Alveringem rijdt, zal ongetwijfeld al de caravan hebben opgemerkt die er langs de kant staat. Het gaat echter niet om kampeerders. De caravan is er gedumpt.

De caravan staat er al enkele weken. Oorspronkelijk werd gedacht dat die toebehoorde aan kampeerders of een overnachtingsplaats was van een visser die aan de oevers van de Lovaart een lijntje kwam uitgooien. In aanloop naar de verkiezingen kleefden er ook enkele affiches op.

Maar nu blijkt het om een geval van sluikstorten te gaan. Op de kampeerwagen, die volgestouwd is met onder meer oude matrassen en een kleine koelkast, is ook tekst ‘gratis cadeau’ aangebracht met een smiley. Maar het geschenk wordt niet in dank afgenomen door het stadsbestuur van Lo-Reninge.

Chassisnummer

“We gaan de caravan ophalen en vervolgens naar een afvalverwerkingsbedrijf brengen”, zegt Pol Verhelle van de technische dienst.

“Wij zullen helaas moeten opdraaien voor de kosten. Hoeveel, dat weet ik niet precies. We vonden wel een chassisnummer. De politie onderzoekt of op basis daarvan de eigenaar kan worden opgespoord.”

Slachtafval en steenpuin

“Je moet maar durven”, vult burgemeester Lode Morlion (Dynamisch) aan. “Het is ver gekomen.”

Sluikstorten is in veel steden en gemeente een groot probleem. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse zwerfvuilactie van IVVO tijdens de maart. Dit jaar werd in Lo-Reninge maar liefst 1.600 kg afval ingezameld, waarvan 600 kg pmd.

Ook slachtafval en steenpuin werd in het verleden al aangetroffen langs de wegen in Lo-Reninge. Maar een gedumpte caravan is toch wel heel speciaal.

The post “Je moet maar durven”: caravan langs Lovaart tussen Lo en Alveringem blijkt geval van sluikstorten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »