Drie eeneiige tweelingen in U12 Boys 1 van Saint-Georges Hockey Club

Een unicum! Met August en Julien Bouteca (11), Louis en Emile Dekeyser (11), en Adrien en Arthur Despriet (12) spelen er in de hockeyploeg van Saint-Georges drie eeneiige tweelingen. Wetende dat er maar acht spelers op het veld staan, waarvan één keeper, kan dat wel leiden tot verwarring. “Soms dragen we een haarband of andere schoenen om het verschil te zien.”

In de U12 Boys 1 van Saint-Georges Hockey Club – de ploeg met de jongste spelers – staan drie eeneiige tweelingen op het veld. August en Julien Bouteca, Louis en Emile Dekeyser, en Adrien en Arthur Despriet spelen al enkele jaren in dezelfde ploeg. “De voordelen? We kennen elkaar door en door en zijn goed op elkaar ingespeeld”, zegt August. “We werken inderdaad goed samen en op hockeykamp ben je nooit alleen”, vult Louis aan. “Je voelt een band en kent elkaar beter dan de andere spelers”, zegt Adrien. “Ik weet naar waar Arthur zal lopen en hoe hard hij zal passen.”

En dat loont, want de hockeyploeg is als kampioen in de divisie Nationaal 1 de zesde van België geworden. Vrijdag 14 juni worden ze in het stadhuis gehuldigd. “Drie eeneiige tweelingen in dezelfde ploeg heb ik nog nooit meegemaakt, ik ken zelfs geen drie andere”, zegt voorzitter Anthony Tombeur. “Het is heel speciaal en uniek. Ik was destijds enkel coach van Adrien en Arthur. Zo’n tweeling zorgt wel voor verwarring, maar het zijn spelers die elkaar rapper vinden op het veld. De symbiose tussen hen is groot. Je merkt het verschil en ziet onmiddellijk de connectie.”

Louis, Emile, August en Julien kenden elkaar al van school en ook toen ze na drie jaar ineens met een derde tweeling – Adrien en Arthur – in dezelfde ploeg zaten, vonden ze dat niet zo speciaal. “Ik dacht vooral dat het zou moeilijk worden voor de trainers en de coaches om ons uit elkaar te houden”, zegt Adrien. “Op onze truitjes staat onze achternaam, dus daar ben je niet veel mee. Je moet al kijken naar het nummer of naar de kleur van onze stick. We worden soms door elkaar gehaald. Als iemand zegt ‘August wisselen’, maar ze kijken naar Julien, dan negeer ik het gewoon omdat ik zie dat het niet voor mij bedoeld is. Vaak hebben we ook geen zin om hen te verbeteren”, lacht August.

The post Drie eeneiige tweelingen in U12 Boys 1 van Saint-Georges Hockey Club is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »