40 jaar braderie in Maldegem: “Feestelijke editie in EK-thema”

Op zondag 16 juni is het centrum van Maldegem het decor voor de jaarlijkse braderie, die dit jaar toe is aan haar 40ste editie. “Deze keer is het thema ‘EK voetbal in Duitsland’”, klinkt het bij de organisatoren, die klaar zijn om er een gigantisch feest van te maken.

De braderie blijft een belangrijk gebeuren voor de handelaars en horeca in het centrum van Maldegem. De gemeente, Shoppen@Maldegem, UNIZO, de lokale horeca en het Comité voor Initiatief zijn dan ook blij dat ze de handen in elkaar kunnen slaan om van deze 40ste editie iets bijzonders te maken. Al sinds donderdag zetten de lokale handelszaken hun beste beentje voor. Om het braderieweekend in stijl te kunnen starten, worden de Marktstraat en Schouwburgplaats vrijdagavond omgevormd tot een gezellige horecastraat met bredere terrassen, aangepaste muziek en tal van kraampjes.

Braderiedorp

Maar het hoogtepunt van Braderie Maldegem vindt uiteraard plaats op zondag. “Dan wordt het centrum omgebouwd tot een verkeersvrij braderiedorp, waar van alles te beleven valt voor jong en oud”, klinkt het bij de organisatoren. Nippen van een heerlijke cocktail in een zomerbar op het marktplein terwijl je geniet van optredens van rondwandelende muzikanten, oldtimers bewonderen, in het gemeentehuis een bezoekje brengen aan een expo over de opgravingen in het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis, op Braderie Maldegem kan het allemaal. Ook voor kinderen valt er heel wat leuks te beleven. Zo kunnen ze zich op de markt uitleven op een groot hindernissenparcours, zich laten schminken, een partijtje voetbaldarts spelen en genieten van optredens van ballonnenclowns. Zondag om 16 uur vindt er vanop het balkon van het gemeentehuis ook een ballenworp plaats met voetballen die gesigneerd zijn door Sampson Twum en Tim Smolders.

Optredens

Braderie Maldegem is bekend voor zijn optredens. Ook dit jaar staan er in de braderiezone heel wat optredens op het programma. Hier een overzicht: Moonshine and Mojo (14 tot 18 uur aan cafe ‘t Voske), Andy live (16 tot 18 uur aan koffiebar Lovely Home), Azdamme (14 tot 16 uur aan cafés Den Ossekop en Twit Peird), Triple Malted (18 en 20 uur aan cafés Den Ossekop en Twit Peird), Freddy Lee en Jasmin & Elodie (14 tot 18 uur aan Tearoom ‘t Park), Lindy V, Kenneth Craeye, Sjakco de Braal en Belinda Hemelaar (vanaf 14 uur aan NEW23), Mr O and the Havana’s (16 tot 18 uur aan café-bistro De Statie) en Minifestival HoneyHoney (Sint-Annapark).

The post 40 jaar braderie in Maldegem: “Feestelijke editie in EK-thema” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »