Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan: blauwe zones samengevoegd tot één groot geheel

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft besloten om de blauwe parkeerzones in het centrum samen te voegen tot één grote blauwe zone. Deze aanpassing vloeit voort uit nieuwe tendensen, evaluaties en feedback van bewoners. Door deze wijziging wordt het residentieel parkeren eenvoudiger en efficiënter. Bovendien zullen aanvullende voorzieningen zoals ANPR-camera’s de mobiliteit en veiligheid verbeteren.

Levend document

Schepen van Mobiliteit en Parkeerbeleid Dirk De Poortere (LDD) legt uit: “Vanaf het begin hebben we benadrukt dat het parkeerplan een ‘levend’ document zou zijn. Het plan is inmiddels meer dan twee jaar van kracht en we hebben al verschillende aanpassingen doorgevoerd op basis van continue monitoring, bewonersvragen en actuele situaties in de straten. Dit geeft ons de nodige input om het parkeerplan steeds beter af te stemmen op de behoeften van bewoners en gebruikers.”

Eén grote blauwe zone

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de twee huidige blauwe zones in Middelkerke samen te voegen tot één grote blauwe zone. Dirk De Poortere licht verder toe: “Bewoners die tussen twee zones in woonden, hadden vaak moeite om een correcte parkeerplaats te vinden omdat hun bewonerskaarten aan een van die zones gekoppeld waren. Door de zones samen te voegen, wordt het voor hen een stuk makkelijker om een parkeerplaats te vinden.”

Openbare Werken

De werken aan de Spermaliestraat hebben een directe invloed op het residentieel parkeren voor de omwonenden. “De samengevoegde blauwe zone zorgt ervoor dat bewoners makkelijker een juiste parkeerplaats kunnen vinden”, aldus De Poortere.

Laadplaatsen nu ook betalend

Een andere belangrijke verandering is dat parkeren op laadplaatsen niet langer gratis is. “De laadplaatsen volgen nu het tarief van de parkeerzone waarin ze zich bevinden”, zegt De Poortere. “Elektrisch opladen blijft uiteraard verplicht om zo’n plaats te mogen innemen, maar om voldoende circulatie te garanderen, worden de laadplaatsen nu betalend. Voertuigen die langer blijven staan dan de toegestane tijd, riskeren een retributie.”

ANPR-controle in Westende

Goeie mobiliteit draait niet alleen om een parkeerplan. Net zoals in Middelkerke zullen binnenkort ook in Westende enkele ANPR-camera’s de mobiliteit en toegang tot de zeedijk regelen. “Deze camera’s verzekeren efficiënte controle en handhaving bij overtredingen”, legt De Poortere uit. “Ze passen perfect in het ruimtelijke ontwerp van de nieuwe zeedijk, waarbij we de vrije ruimte zoveel mogelijk willen behouden.”

Zodra de nutswerken zijn afgerond, installeert het gemeentebestuur zes ANPR-camera’s op strategische locaties zoals de Oceaanlaan, De Kwinte, de Flandrialaan, de Arendlaan, het Rauschenbergplein/Priorijlaan en de Mezenlaan. De zeedijk is met gemotoriseerd vervoer altijd toegankelijk tussen 6 en 10 uur. Voor extra toegang voor evenementen of werken geldt hetzelfde digitale vergunningssysteem als in Middelkerke. “Met deze aanpassingen hoopt het gemeentebestuur de mobiliteit en parkeermogelijkheden voor de bewoners en bezoekers van Middelkerke verder te optimaliseren”, besluit schepen Dirk De Poortere.

The post Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan: blauwe zones samengevoegd tot één groot geheel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »