Metallica-monument is voor Ellen (30) een aandenken aan haar man: “Maar Carlo kan ik niet meer vastpakken”

Ellen Delaplace was nog niet geboren ten tijde van de legendarische Metallica-optredens in Poperinge. Toch wou ze de onthulling van het monument niet missen op haar dertigste verjaardag. “Het is een blijvende herinnering aan Carlo, mijn overleden man”, vertelt ze.

“Cool! Wij geraken daar helaas niet meer op.” Enkele ervaren metalfans keken woensdagmiddag geamuseerd toe wanneer Ellen Delaplace plots het nieuwe Metallica-monument beklom in Poperinge. “Het is vandaag mijn dertigste verjaardag, dit is mijn cadeau”, grapt ze. De vrouw is een opmerkelijke verschijning tussen tal van vijftigplussers, die de komende dagen hun jeugd willen herbeleven op het grote ‘metaljubileum’ in zaal Maeke-Blyde, waar Metallica 40 jaar geleden optrad.

Speciale band

“Ik was min 10 jaar tijdens dat legendarisch optreden en kon het dus niet meemaken. Toch wou ik de onthulling van dit monument niet missen”, vertelt Ellen. “Hoewel ik nog niet geboren was, voel ik een speciale band met die Metallica-concerten door mijn man die intussen gestorven is.”

“Carlo was bekend en berucht in Poperinge. Vraag dat maar aan alle oudere metalfans die hier vandaag aanwezig zijn”

Carlo Pittellioen overleed zes jaar geleden, hij werd 50. “Carlo was bekend en berucht in Poperinge. Vraag dat maar aan alle oudere metalfans die hier vandaag aanwezig zijn”, aldus Ellen. “Als er iets te doen was in onze stad, dan was Carlo erbij. Dus ook in de Maeke-Blyde in 1984. Dankzij hem werd ik ook verliefd op deze muziek. Uit zijn straffe verhalen van 40 jaar geleden blijkt dat onze stad de fundamenten legde voor het metalgenre in België. Het Heavy Sound Festival trok toen alle grote namen. Voor de jeugd is het nu ongelooflijk om te horen dat bands als Metallica, Motörhead en Slayer ooit in Poperinge hebben opgetreden. Carlo vond dat geweldig en hij zou dit monument en jubileum ook machtig vinden.”

Bucketlist

“Ik woon vlakbij het nieuwe monument en wou de inhuldiging niet missen. Dichter dan dit ben ik voorlopig niet bij Metallica geraakt, bij wijze van spreken. Door de ticketprijzen van tegenwoordig verkies ik toch om thuis te kijken vanuit mijn zetel. En als ik niet helemaal vooraan kan staan bij een optreden zou ik toch niks kunnen zien door mijn gestalte. Een optreden staat wel op mijn bucketlist.”

“Het Metallica-monument is voor mij vooral een aandenken aan Carlo. Ik grapte tegen iemand dat ik er een post-it moet hangen om de naam aan te passen, maar dat zouden ze niet appreciëren. Na zijn dood zat ik zeer diep. Toen ik niet meteen uit het dal raakte, werden fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom bij me vastgesteld. Daardoor moest ik jammer genoeg mijn werk als verpleegster in een woonzorgcentrum stopzetten. Ik ben nu invalide en voortdurend vermoeid, maar met behulp van een stevig energiedrankje kan ik het plechtig moment bij dit monument bijwonen, goed wetende dat ik de volgende dag wel gekraakt in de zetel zal liggen. Intussen ben ik hertrouwd, maar ik denk nog elke dag aan Carlo. Mijn huidige echtgenoot en de mensen dicht bij mij weten dat ik gehuwd ben met twee mannen, maar ik kan slechts een van hen goed vastpakken.” (TP)

The post Metallica-monument is voor Ellen (30) een aandenken aan haar man: “Maar Carlo kan ik niet meer vastpakken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Lothar uit ‘Blind getrouwd’ wordt papa

Lothar Callaerts, die te zien was in het vijfde seizoen van ‘Blind getrouwd’, wordt papa. Samen met zijn vriendin Sarah kondigen ze het heugelijke nieuws aan op hun Instagram. “Mum & dad are getting us a human!”, klinkt het bij een foto met hun hondjes.

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Renson installeert gratis smotspots aan de kust

Fabrikant van zonwering Renson installeert op zes kustlocaties gratis smotspots. Met de actie steunt Renson de Stichting tegen Kanker. “Wie zonnecrème uit dispensers gebruikt in plaats van kleine tubes, zorgt bovendien voor een pak minder afval”, klinkt het.
The post Renson installeert gratis smotspots aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »