Bijna 50 doden bij brand in gebouw in Koeweit waar buitenlandse werkkrachten ondergebracht werden, eigenaar opgepakt

Bij een brand in een gebouw in een dichtbevolkt gebied in Koeweit zijn minstens 49 mensen om het leven gekomen. Volgens een bron bij de brandweer zijn de meeste slachtoffers vermoedelijk gestikt door de rook. Er vielen ook 43 gewonden, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken van de olierijke Golfstaat woensdag. De eigenaar is opgepakt.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Plannen onthuld om Open Vld van afgrond te redden: “Als we deze koers blijven varen, komt het nooit meer goed”

Open Vld slikt in De Grote Peiling van HLN en VTM NIEUWS haar slechtste resultaat ooit en flirt zelfs met de kiesdrempel. Hoe willen de Vlaamse liberalen er terug bovenop komen? Onze redactie legde haar oor te luister binnen de partij. Van hoger remgeld tot minder trajectcontroles: zo ziet het reddingsplan voor de nieuwe voorzitster eruit.

Lees meer »

Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde Crevits: “Dit zal ontzettend veel fysieke en mentale inspanningen vragen”

In amper drie weken tijd moet uittredend Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) afscheid nemen van haar beide ouders én schoonvader. Drie zware klappen om op heel korte tijd te verwerken, iets wat volgens Brugs rouwspecialist prof. Manu Keirse zelf voor de meest weerbare mens een haast onmogelijke opdracht is.
The post Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde

Lees meer »

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mohamed Al Fayed door 37 vrouwen beschuldigd van seksueel geweld

In totaal 37 vrouwen beschuldigen de voormalige eigenaar van het Britse warenhuis Harrods, de Egyptenaar Mohamed Al Fayed, van seksueel geweld. Dat hebben hun advocaten vrijdag bekendgemaakt. Ze zijn van plan een civiele zaak aan te spannen tegen het beroemde warenhuis. Al Fayed overleed vorig jaar op 94-jarige leeftijd en was tot 2010 eigenaar van Harrods.

Lees meer »

Gloednieuw Krekelpark van twee hectare feestelijk geopend in Meulebeke

Zondag knipte de Meulebeekse schepen van Natuur, Danny Bossuyt officieel het lint aan het Krekelpark door. Het park werd daarmee feestelijk geopend en ook meteen in gebruik genomen. “Wandelen in dit park is voedsel voor de geest”, klinkt het enthousiast.
The post Gloednieuw Krekelpark van twee hectare feestelijk geopend in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ruzie over zakelijke afspraken: stad Kortrijk plant overleg tussen ijsbaan de Piste en kunstschaatsclub Figure Skating Club Kortrijk Spurs

Stad Kortrijk gaat bemiddelen tussen de uitbater van ijsbaan de Piste en het bestuur van Figure Skating Club Kortrijk Spurs. Dat is een snelgroeiende schaatsclub in Kortrijk met zo’n 250 leden. Eind deze maand start normaal het nieuwe seizoen voor de club. Maar het bestuur besloot onlangs om niet langer in Kortrijk te trainen na een aanslepende ruzie met de

Lees meer »

“De bieperaanval is hoogtechnologisch en psychologisch een gamechanger. Maar is deze nieuwe vorm van oorlog wel toe te juichen?”

“James Bond en Q zijn kneuzen in vergelijking met de Mossad. Het doet een mens in de haren krabben. Aan de ene kant heeft de Israëlische inlichtingendienst die overal oren en ogen heeft – en zeker aan de eigen grenzen – de grootste terreuraanval in jaren op eigen grondgebied niet voorkomen, en nog geen jaar later voert ze een aanval

Lees meer »