Bekende schoenenzaak Ansi Shoe sluit na 35 jaar in Ledegem en houdt uitverkoop: “We hopen op een opvolger”

Ansi Shoe, de schoenenwinkel langs de Rollegemstraat in Ledegem, is gestart met een uitverkoop. Een exacte datum voor de sluiting van de bekende winkel is er nog niet, maar zaakvoerster Ingrid Vanhuylenbrouck is na een mooie carrière van ruim 45 jaar pensioengerechtigd. “We blijven hopen op opvolgers. In de toekomst wil ik graag nog iets doen met mijn passie voor voeten”, aldus Ingrid.

Met Ansi Shoe verdwijnt binnenkort een gevestigde waarde uit Ledegem. “We weten nog niet wanneer we stoppen, maar zijn wel met een uitverkoop gestart”, aldus zaakvoerster Ingrid Vanhuylenbrouck (64). Zij begeleidt al meer dan 45 jaar klanten die op zoek zijn naar de perfect zittende schoen. “Mijn grootvader deed vroeger ‘commerce’ met paard en kar. Hij verkocht onder andere kloefen. Mijn mama hielp hem wat, ondertussen leerden haar broers ook voor schoenmaker.”

Het was het begin van een mooi familieverhaal van mensen met een passie voor schoenen en voeten. “Onze familie startte de winkel Lecointere op in Geluwe, mijn ouders streken in 1957 neer in Ledegem waar ze een gelijknamige schoenenwinkel openden.” Bij de oudere generatie staat de zaak langs de Rollegemstraat nog steeds gekend als Lecointere, maar inmiddels prijkt er Ansi Shoe op de gevel. “Een verwijzing naar mijn ouders André en Simonne”, legt Ingrid uit.

Comfort

Als jonge vrouw hielp Ingrid mee in de winkel van haar ouders. Die nam ze in 1989 samen met haar man Jean-Marie Dubois over. “Mijn ouders hadden vroeger ook een schoenenwinkel. Ik was aanvankelijk aan de slag als schrijnwerker, maar hielp daarna nog mee met Ingrid. De voorbije jaren was ik vooral de man achter de schermen. Zo ontfermde ik me bijvoorbeeld over de leveringen of herstelde ik iets in de winkel. Ik voerde ook heel wat huishoudelijke taken uit voor ons gezin met drie kinderen. Op die manier kon Ingrid zich meer focussen op de winkel”, vertelt Jean-Marie.

“Als je opstaat, sta je onmiddellijk op je voeten. Als je gaat slapen, raken je voeten als laatste de grond. Voeten zijn zo belangrijk”

Ingrid is bij de klanten het gekende en vaste gezicht. “Service staat hier altijd centraal. Samen met de klanten ga ik op zoek naar de perfecte schoen. Comfort is hier het kernwoord. Als je opstaat, sta je onmiddellijk op je voeten. Als je gaat slapen, raken je voeten als laatste de grond. Voeten zijn zo belangrijk en moeten goed verzorgd worden. Een goed passende schoen is daarom essentieel. Elk paar voeten is uniek. Het is dan ook belangrijk dat we de klanten goed helpen tijdens hun zoektocht naar de ideale schoen.” Ansi Shoe werkt ook samen met verschillende podologen. Heel veel klanten komen naar de winkel voor steunzolen.

Voetconsulente

Doorheen de jaren volgde Ingrid tal van opleidingen. De Ledegemse mag zich voetconsulente noemen, maar volgde bijvoorbeeld ook een opleiding pedicure. “Eens de winkel hier gesloten is, zal ik de link met voeten niet loslaten. Ik zou graag workshops geven waarin voetwaarderende beleving centraal staat.”

Momenteel richten Ingrid, Jean-Marie en zoon Ward zich nog op de uitverkoop in de winkel. Ze verwachten komend weekend veel volk over de vloer. “De batjes in Ledegem zijn al jarenlang een topweekend voor ons. We liggen misschien wel wat buiten de batjeszone, maar toch komen er elk jaar veel klanten over de vloer. We zetten dinsdag al een tent op. Zo kunnen we de vele schoenen die we aanbieden mooier spreiden.”

Opvolging

Ingrid en Jean-Marie hopen nog een opvolger te vinden voor hun zaak. Zoon Ward werkt er momenteel graag, maar hij lijkt zijn ouders niet op te volgen. “Het is onmogelijk om iets dergelijks alleen te doen. Eigenlijk moet je dat doen als koppel. Zonder Jean-Marie zou het mij niet gelukt zijn. Ik heb doorheen de jaren heel veel steun van hem gekregen. In 2018 hebben we de winkel nog helemaal vernieuwd. Die staat dus eigenlijk helemaal op punt. Momenteel is het nog koffiedik kijken of er opvolging komt voor Ansi Shoe.”

The post Bekende schoenenzaak Ansi Shoe sluit na 35 jaar in Ledegem en houdt uitverkoop: “We hopen op een opvolger” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »