Antwerpse politie pakt 16-jarige Nederlander met bidon benzine en vuurwerk op: nieuwe aanslag vermeden?

In de nacht van maandag op dinsdag is een 16-jarige Nederlander opgepakt op De Keyserlei. Hij dwaalde rond met een bidon benzine en had vuurwerk op zak. Wat zijn verdere plannen waren, wordt onderzocht.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zal je nooit met rust laten”: landbouwer die beide dochtertjes vermoordde, staat nu ook terecht voor stalking ex

Bijna twee jaar nadat hij zijn beide dochtertjes op gruwelijke wijze om het leven bracht, staat Chris Vanhaverbeke (46) maandag terecht voor stalking van hun moeder. Vanuit de gevangenis bleef de Waardamse aardappelboer zijn ex lastigvallen met brieven en telefoontjes. “Hij wil zijn greep op haar niet lossen”, zegt de raadsman van Astrid G.

Lees meer »

Christine trof haar 14-jarige zoon met downsyndroom zonder kleren aan op school: “Cedric zat in het gras. Volledig naakt. Geen kousen, geen pamper”

Christin Van Den Steen uit Aalst trekt aan de alarmbel: er is dringend nood aan meer aangepaste opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Toen ze haar 14-jarige zoon op de naschoolse opvang ging oppikken, vond ze haar kind helemaal naakt op een afgesloten stuk weide van de school. Cedric, een jongen met het downsyndroom, doet regelmatig zijn kleren uit. “Maar

Lees meer »

Kitten staat plots op menu van tijgers wanneer het in hun verblijf valt, maar dat is buiten personeel van zoo gerekend

In de Johor Zoo in Maleisië beleefden bezoekers en medewerkers begin deze maand een spannend moment. Twee tijgers omsingelden een kitten dat in hun verblijf was gevallen en dreigden het hulpeloze diertje op te eten. Het jonge katje moest muisstil in een goot blijven zitten, terwijl omstaanders de roofdieren probeerden verdrijven. Het personeel slaagde er uiteindelijk in om de tijgers

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met bootjes

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 28-jarige Syriër met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel met bootjes. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte liep tegen de lamp toen hij een controle op de E40 in Mannekensvere probeerde te ontwijken.
The post Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met

Lees meer »