Vero stopt eind deze maand met succesvolle Brasserie Marie: “Maar geen paniek, het verhaal van het restaurant gaat verder”

Het zijn de laatste weken voor Vero Vlieghe (46) in het succesvolle restaurant Brasserie Marie in Hulste (Harelbeke). In het restaurant kan je gezellig met zijn tweetjes dineren, maar ook bij grote groepen is de zaak populair. Eind deze maand laat Vero de zaak overnemen door twee medewerkers om meer tijd vrij te maken voor haar gezin. “Of ik het ga missen? Zeer zeker. Ik sluit een terugkeer naar de horeca niet uit.”

Vero Vlieghe uit Deerlijk nam in 2017 Brasserie Marie over. “Ik droomde er al een tijdje van om als zelfstandige mijn brood te verdienen. Alleen: ik ben geen ‘stielvrouw’, dus wist ik niet goed wat ik dan wel zou kunnen doen. Viavia hoorde ik dat de zaak hier overgelaten werd. Ik had op dat moment maar heel weinig ervaring in de horeca. Als student had ik wel eens geholpen hier en daar, maar dat was het ook. Het was dus best wel een sprong in het duister, maar ik ben heel blij dat ik het destijds heb gedaan. In de horeca werken is echt wel geweldig: je staat elke dag tussen de mensen, en elke dag is anders. Tegelijk heb ik altijd veel warmte gevoeld van trouwe klanten, die elke maand of zelfs elke week kwamen eten.”

Als je Vero hoort praten over Brasserie Marie, dan voel je meteen: de liefde is nog niet over. “Absoluut niet. Ik kom elke dag met plezier werken, en ons restaurant draait ook nog altijd heel goed. Maar ik heb kinderen die me wat vaker willen zien. Vooral mijn jongste dochter, die is 12 jaar nu, klaagt wel eens dat ik altijd moet werken en zo weinig thuis ben. Toen ik hier destijds startte, sliepen de kindjes hier boven, zodat we hen altijd dicht bij ons hadden. Maar toen ze iets ouder werden, werd dat minder handig, op twee locaties wonen. Maar dat betekent wel dat we wel wat tijd missen samen. Ze zijn maar één keer jong, en ik wil ten volle profiteren van de tijd nu ze nog thuis wonen.”

Geen paniek

Vero beseft ook dat dit maar voor een paar jaar is. “Of ik er geen spijt van ga hebben later? Dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik het heel zeker ga missen. Wie weet keer ik ooit terug naar de horeca, ik sluit het alvast niet uit. Mijn man en ik zijn nu op zoek naar een zaak om over te nemen, waar we onze werkuren zelf wat beter kunnen indelen. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Trouwe klanten van Brasserie Marie hoeven niet te panikeren. “De zaak wordt overgenomen door Jennifer Depla en Jordy Decruynaere, die hier allebei al enkele jaren werken. Veel verschil zullen ze dus niet meteen merken. Dat vind ik zelf belangrijk: als ik nu reservaties opschrijf voor pakweg binnen twee maanden, kan ik gerust zijn dat ze dan ook goed zullen ontvangen worden.”

(JM)

30 juni is de laatste dag van Vero in het restaurant.

The post Vero stopt eind deze maand met succesvolle Brasserie Marie: “Maar geen paniek, het verhaal van het restaurant gaat verder” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »