Victor Van de Putte en Dries Carlier, twee jonge krachten bij Spoor8770: “Er moet iets veranderen”

Begin april werd de nieuwe partij Spoor8770 voorgesteld in het stationsgebouw. Momenteel is het nog wat stil rond deze nieuwe partij, die wel degelijk hoopt om in de nieuwe legislatuur te helpen meebesturen. Twee jonge krachten zetten alvast al hun schouders onder het nieuwe project en zullen ook op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen prijken, namelijk Victor Van de Putte en Dries Carlier.

Victor (26) is de zoon van Rudy Van de Putte en Veronique Douterloigne uit de Robert Bultynckstraat. Hij is de broer van Arthur en Louis. Hij studeerde af als bakker en werkt nu als magazijnier bij Diversi Foods in Izegem. In zijn vrije tijd is hij besteller bij Jeugdhuis Kontrabas. Hij was ook 19 jaar actief bij de plaatselijke scouts, waaronder zeven jaar in de leiding. Hij is lid van Heerlijk Intens Consumeren.

Dries (25) is de zoon van Nico Carlier uit de Hilaire Depraeterestraat en Katrien Verstichele uit de Robert Bultynckstraat. Hij is de broer van Mathijs en de vriend van Paulien Claerhout, waarmee hij op het Robrecht De Friesplein woont. Hij werkt als projectleider/calculator bij Afsluitingen Wille in Waregem. Hij is actief in Jeugdhuis Kontrabas en lid van Heerlijk Intens Consumeren. Hij zet zich al 18 jaar in voor de scouts, waaronder zes jaar in de leiding en daarvan vier jaar als hoofdleider.

Politiek geboeid

Politieke partijen hebben moeite om jonge mensen te engageren. Dries en Victor doen mee, omdat ze vinden dat de tijd van verandering is aangebroken na 12 jaar een meerderheid van De Brug/N-VA/Open VLD. Spraken Dries en Victor samen af om op de lijst van Spoor8770 te staan? “Dries belde mij geheimzinnig op om even te praten met iemand. We werden ontvangen door een verantwoordelijke van Spoor8770, die de werking uitlegde. Dries had al toegezegd. Ik besloot om even na te denken, waarna ik ook ja zei. Mijn papa staat op de plaatselijke lijst van Vooruit. We vinden het beiden niet erg”, aldus Victor.

Dries is al langer geboeid. “Politiek spreekt mij al een tijdje aan, vooral omdat ik al enkele jaren in de jeugdraad zit als groepsleiding. Omdat ik nu op het punt sta om te stoppen als hoofdleiding bij de scouts wil ik iets meer doen voor de jeugd. Die vraag kwam dus op het juiste moment. Ik weet hoe alles draait achter de schermen van een jeugdbeweging.”

“Er moet iets veranderen, vooral voor de jeugd. Het engagement van bepaalde schepenen in het gemeentebestuur is niet goed. Voor de diverse jeugdwerkingen doen ze niet altijd hetzelfde. Voor de ene jeugdvereniging doen ze méér dan voor de andere. Vriendjespolitiek? Euh, ja!”, zegt Victor. “Je voelt aan dat ze méér trekken naar de jeugdwerking Zolder, omdat dit puur van de gemeente is.” Dries vult aan: “Onlangs zette de gemeente een informatiebord aan de jeugdlokalen. Wat staat daarop? Jadadde en Zolder. De scouts en de Chiro zitten daar al jaren, maar die staan maar in ’t klein erbij. Tellen we misschien niet voor wat we iedere zaterdag en zondag doen voor de jeugd?”

Nieuwe mensen

“We zijn ons ervan bewust dat het niet gemakkelijk zal zijn, want nog nooit haalde een nieuwe partij meteen de meerderheid. Maar begin dit jaar was er niets van tegenkanting, nu is er al een nieuwe partij die meedoet. Het moet gedaan zijn met die alleenheerserij. Nu hebben ze dertien zetels en ieder voorstel wordt door een beperkte groep goedgekeurd. Dat het stil is rond Spoor8770? Inderdaad, het is nu nog stil, maar we zitten niet stil”, lachen beiden.

“Binnen onze vriendenkring horen we veel verhalen. Veel mensen zijn ontgoocheld. Op 13 oktober hebben ze de mogelijkheid om een bolletje te plaatsen achter andere mensen. Want geef toe, Spoor8770 bestaat vooral uit nieuwe mensen. Welke partij kan dat zeggen? Iedereen die met ons meewerkt, steekt zijn of haar nek uit. Chapeau daarvoor! En hoeveel zetels we willen halen? De kiezer beslist”, besluiten Victor en Dries.

The post Victor Van de Putte en Dries Carlier, twee jonge krachten bij Spoor8770: “Er moet iets veranderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

1 jaar cel voor koppel uit Liedekerke dat nummerplaat van dorpsgenoot met dezelfde auto namaakt om aan rijverbod te ontsnappen 

Een koppel uit Liedekerke dat maandenlang rondreed met een valse nummerplaat die ze gekopieerd hadden van een dorpsgenoot is veroordeeld tot 1 jaar cel. De man en vrouw hadden samen maar liefst 75 veroordelingen door de politierechtbank opgelopen en gebruikten de valse nummerplaat om aan hun rijverbod te ontsnappen. De dorpsgenoot had een wagen van hetzelfde merk en model en

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Verkoop H&M valt tegen door slechte weer, aandeel krijgt klappen

Modeketen H&M heeft donderdag een waarschuwing uitgestuurd voor tegenvallende verkopen in juni als gevolg van het wisselvallige weer dat veel shoppers thuis houdt. Het Zweedse budgetmerk zegt ook dat het moeilijker wordt om zijn winstdoelstelling te halen. Het aandeel zakte tot 15 procent op de beurs in Stockholm.

Lees meer »