Pastorie van Oostkerke verkocht voor 550.000 euro

De pastorie van Oostkerke, een stadseigendom, heeft een nieuwe eigenaar. In een onlineprocedure via het platform COVAST bracht een koppel dertigers het hoogste bod uit, namelijk 550.000 euro “Dat is naar verwachting, voor dit unieke pand op zo’n mooie locatie”, zegt makelaar Laurenz Bonne.

Op de gemeenteraad van donderdag 29 februari dit jaar werd beslist om de pastorie van Oostkerke, gelegen aan de Processieweg 2 in het centrum van het dorp, te koop te stellen. Deze pastorie met tuin werd gebouwd eind de jaren 50 van de vorige eeuw, nadat de historische pastorie in de Monnikeredestraat was verkocht aan een privépersoon. De laatste geestelijken die de pastorie bewoonden waren Georges Spaens en Piet Buysse, die in 2011 overleed.

Als procedure voor de verkoop opteerde het stadsbestuur niet voor een klassieke openbare verkoop, maar wel voor een online procedure via het platform COVAST. Geïnteresseerden kunnen daar via een erkend vastgoedkantoor een bod uitbrengen. Na deze eerste biedingsfase kon het stadsbestuur beslissen om over te gaan tot een tweede, geheime biedingsfase. Het was vastgoedmakelaar Laurenz Bonne, die zelf ook in Oostkerke woont, die het hoogste bod begeleidde. “Er was best wel veel interesse in dit pand en maar liefst vijfentwintig makelaars hebben zich aangeboden om een bod te begeleiden”, zegt Laurenz Bonne.

“De instelprijs was 406.000 euro. In een eerste fase voor online biedingen, tussen 13 en 30 april, was het eerste bod 487.000 euro”, weet schepen van Financiën Bart Desutter (CD&V+). “Het college besliste over te gaan tot een tweede biedingsronde, waarbij kandidaat-kopers tot 11 mei een hoger bod konden insturen bij een gerechtsdeurwaarder. Het hoogst geboden bedrag bedroeg uiteindelijk 550.000 euro.”

Unieke ligging

Makelaar Laurenz Bonne is niet verrast over de hoogte van het bedrag. “Het pand heeft heeft vier slaapkamers, een badkamer en keuken, een tuin rondom, en een garage. De inrichting is wel wat verouderd en de keuken is zeker aan vervanging toe, maar de woning heeft een goede energiewaarde want ze kreeg een tijdje terug dubbele beglazing en de muren zijn geïsoleerd.”

“Het is natuurlijk ook een uniek pand – het enige binnen de wal van de kerk – en de dorpskern van Oostkerke is sowieso erg gegeerd. Het komt niet zo vaak voor dat er hier panden vrijkomen. Dus ja, dat er stevig zou geboden worden, had ik wel verwacht”, besluit Laurenz Bonne.

The post Pastorie van Oostkerke verkocht voor 550.000 euro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »