Auto belandt op zijkant in Roeselare: bestuurder bevrijd door brandweer

In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde er iets na 01:30 uur een ongeval langs de Lindenstraat in Roeselare. De brandweer bevrijdde de geknelde man uit zijn auto.

Een man had net een vriend afgezet toen het in de Lindenstraat, een zijstraat van de Iepersestraat verkeerd liep. De bestuurder reed met zijn Skoda Octavia in de richting van de Iepersestraat, maar raakte plots een geparkeerde wagen. De man verloor de controle over het stuur van zijn voertuig. Ter hoogte van de wegversmalling belandde de wagen op zijn zijkant.

Voor de man was het moeilijk om zichzelf uit de wagen te bevrijden. De hulpdiensten snelden ter plaatse. “De bestuurder zat niet gekneld, maar in een dergelijke situatie is het heel erg moeilijk om uit een auto te geraken”, aldus Rob Nachtergaele, brandweerofficier bij de brandweer van Roeselare. De brandweer hielp de man om uit de auto te stappen. Dat gebeurde langs de passagierskant. “De man was bij bewustzijn.” Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare. Door het ongeval was de Lindenstraat een tijdlang onderbroken voor het verkeer. Een ploeg van politiezone Riho kwam langs om de nodige vaststellingen te doen. Ondertussen werd er ook een takelaar opgeroepen om de beschadigde wagen te takelen.

The post Auto belandt op zijkant in Roeselare: bestuurder bevrijd door brandweer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Families van slachtoffers 7 oktober dienen klacht in tegen UNRWA

Families van mensen die gedood werden bij de aanval van Hamas in Israël, op 7 oktober vorig jaar, hebben maandag klacht ingediend tegen UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen. De nabestaanden beschuldigen de organisatie ervan bijgedragen te hebben aan het bloedbad, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Lees meer »

Daniele (78) overleefde dodelijke brand in Luiks flatgebouw niet: “Ze omschreef zichzelf als een jong meisje in een oud karkas”

Bij de brand in een Luiks appartementsgebouw vielen maandag twee dodelijk slachtoffers. Eén slachtoffer overleed woensdag in het ziekenhuis, de 78-jarige Daniele Vanpareren kwam maandag al ter plaatse om het leven. “Ze omschreef zichzelf als ‘een jong meisje in een oud karkas”, getuigt haar zoon bij ‘La Dernière Heure’.

Lees meer »

Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers

De 26-jarige Klaas Thiers speelt volgend seizoen in de kleuren van Filou HBC Izegem. De linkerhoek en spelverdeler komt over van grote rivaal Apolloon Kortrijk waar de club vorig seizoen al Jan Steenhoudt en Tore Devos overhaalde om in het blauwe shirt te spelen.
The post Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »