Zilver voor Duinenkaarters op BK Manillen in De Haan

Op zaterdag 18 mei vond het Belgisch Kampioenschap Manillen plaats in De Haan. De Duinenkaarters, met thuisbasis brasserie Moeder Lambik, veroverden er zilver onder aanvoering van voorzitter Daniël Spillier.

Dat de Duinenkaarters naar het jaarlijkse BK Manillen afzakken, is stilaan een mooie traditie geworden. “In 2022, in Geraardsbergen, werden we nog derde in het clubklassement”, herinnert voorzitter Daniël Spillier. “We hoopten in alle stilte het deze keer nog beter te doen in De Haan.”

In sporthal Haneveld meldden zich zaterdag bijna 300 deelnemers voor vier rondjes manillen van elk drie partijen. “We hadden ons deze keer opgedeeld in drie ploegen van vier spelers. Per gewonnen partij kreeg je drie punten, bij verlies één punt en bij gelijkspel wat zeer zelden voorkomt twee punten. Na bijna zeven uur kaarten met korte pauzes, pure topsport eigenlijk, viel het verdict. We behaalden tot onze grote vreugde een podiumplaats: tweede en dus zilver met onze eerste ploeg. Die telde naast mezelf ook Rudy De Smedt, Ronny Mestdagh en André Van Billemont in de rangen. Onze tweede ploeg werd vierde en onze damesploeg negende. Een groot succes, dat laatste, omdat er weinig volledige damesploegen deelnamen tussen al die mannen.”

kampioenenviering

Voorzitter Spillier wil alle Duinenkaarters die deelnamen aan het BK, op donderdag 13 juni in de bloemetjes zetten. “Dan vindt ons jaarlijks souper, inclusief kampioenenviering, plaats.”

Spillier was ook nog opgetogen met de individuele prestaties van zijn Duinenkaarters op het BK. “We hadden zes kaarters in de top 50. Een uitstekend resultaat op een deelnemersveld van 277 kaarters. Hopelijk wijst dit de weg naar meer kaarters voor onze club, die elke tweede en vierde donderdag van de maand bijeenkomt in lokaal Moeder Lambik.” (MM)

Wie het manillen eens wil proberen, vindt alle informatie over de Duinenkaarters op www.duinenkaarters-bredene.be. Voorzitter Daniel Spillier kan bereikt worden op [email protected] en 0478261432.

The post Zilver voor Duinenkaarters op BK Manillen in De Haan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hengelclubs steeds vaker slachtoffer van stropers: “Ze slaan de vissen dood op het beton en nemen ze mee in hun koelbox”

Hengelclubs in heel Vlaanderen krijgen steeds meer te kampen met stropers die met vis uit hun vijvers aan de haal gaan. “Een plaag, niet alleen bij ons in Desselgem (Waregem)”, klinkt het bij de voorzitter van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers Koen Peirs. Want ook in Deinze was het onlangs prijs. “Bendes zijn steeds beter georganiseerd en gaan steeds driester te

Lees meer »

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

“Halfnaakte vrouwen in huis” en buurman die aan alarmbel trok: Valencia-spits Rafa Mir na feestnacht in cel na klacht over seksueel misbruik

Wat een feestje moest worden, is voor Rafa Mir (27) en zijn vriend uitgedraaid op een paar nachtjes cel. De aanvaller van Valencia in La Liga nam twee dames mee naar huis na een avond stappen, maar een alerte buurman zag dat er iets niet klopte en verwittigde de politie. De voetballer is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik, schrijft

Lees meer »

Elton John weet al wat er op zijn grafsteen moet komen te staan

Elton John weet al wat er na zijn overlijden op zijn grafsteen moet komen te staan. Tijdens de première van zijn autobiografische film ‘Elton John: Never Too Late’ op het Toronto International Film Festival liet de artiest zich ontvallen dat hij op zijn graf niet herdacht wil worden als succesvolle muzikant, maar als betrokken familieman.

Lees meer »

Gratis lockers op recreatiesite Zomerloos

Op recreatiezone Zomerloos, nabij de omnisportkooi, staan sinds kort dertig gratis lockers. Het laat sporters en recreanten toe om tijdens hun activiteiten waardevolle spullen veilig en wel op te bergen. “De installatie en levering liepen wat vertraging op”, weet schepen van Sport Wim Gevaert (Open VLD). “Het enige dat nu nog ontbreekt, is een korte
The post Gratis lockers

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker 7 doden, onder wie 3 kinderen, na nieuwe Russische aanvallen – Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in

Rusland heeft afgelopen nacht raketten en drones afgevuurd op Kiev en de westelijke Oekraïense stad Lviv. Bij de aanvallen op Lviv zijn zeker zeven doden gevallen, meldt burgemeester Andri Sadovy. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Tientallen anderen raakten gewond. Dinsdag kwamen al meer dan 50 mensen om het leven door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »