Stadens jeugdhuis start een affichecampagne: Kern Dolce Vita zoekt vers bloed

De kern – zeg maar het bestuur – van jeugdhuis Dolce Vita is op zoek naar opvolgers. Drie vierde van de huidige kern is de ‘jeugdhuisleeftijd’ ontgroeid en is op zoek naar opvolging. Om die opvolging te garanderen, is het jeugdhuis een affichecampagne gestart. Volgens de kern zit er bij de huidige vrijwilligers alvast flink wat potentieel. Het vertrouwen in de opvolging is er dan ook.

Jeugdhuis Dolce Vita uit de Lepelstraat viert volgend jaar zijn 45ste verjaardag. Het jeugdhuis krijgt straks ook een eigen stek in het ontmoetingscentrum dat in de plaats van de huidige zaal Zonneheem komt. De huidige kern van het jeugdhuis is momenteel op zoek naar opvolgers.

“De kern kan je eigenlijk het best omschrijven als een werkgroep”, vertelt kernlid Michelle Dutry (24). “Hij telt onder meer een voorzitter, een financieel verantwoordelijke en een verantwoordelijke voor de subsidies. Momenteel bestaat de kern uit vier mensen. Vorig jaar waren we nog met 17.”

Te weinig tijd

De huidige kern wordt gevormd door Michelle Dutry (24), Benoit Geerolf (24), Evert Cottyn (24) en Dylan Vandewalle (21). “Ik ben al zeven jaar lid van de kern”, vertelt Michelle. “Benoit behoort al zes jaar tot de kern. Vorig jaar gaven Benoit en ik ook aan te willen stoppen. Aanvankelijk was het de bedoeling om ermee te kappen eens de verhuizing naar het nieuwe jeugdhuis rond was. Doordat de bouw van het ontmoetingscentrum en het jeugdhuis wat opgeschoven is, willen we nu eerder de fakkel doorgeven. Ook Evert geeft aan te willen stoppen als kernlid. We stoppen ermee omdat we te weinig tijd voor het jeugdhuis beschikbaar hebben. Ondertussen hebben we immers onze professionele bezigheden. Voorts zijn we ook al 24, wat niet echt een ‘jeugdhuisleeftijd’ meer is.”

“Met de vier overblijvende kernleden is het best pittig om het jeugdhuis iedere vrijdag open te houden. Het is in elk geval moeilijk om dat te combineren met je privéagenda. We konden het dan ook niet meer opbrengen om elke vrijdag het jeugdhuis open te houden. Gelukkig kunnen we sedert september vorig jaar rekenen op heel veel hulp van oud-kernleden. Die waren vaak op vrijdag, zaterdag en zondag aanwezig. Dat was ook nodig, want financieel begon Dolce Vita op een laag pitje te branden. Zo stonden oud-kernleden onder andere in voor de organisatie van een aantal aperitiefmomenten op zondagvoormiddag. De zoektocht naar nieuwe kernleden leeft dan ook heel erg bij hen.”

Proefdraaien

“Dylan is de jongste van de vier en geeft aan voort actief te willen blijven als lid van de kern”, gaat Michelle voort. “Het is nu zaak om voor hem een nieuwe equipe te zoeken. Daartoe lanceerden we op de avondmarkt onze affichecampagne. Het is geen klassieke affiche geworden, maar een laagdrempelige oproep om even te komen proefdraaien in het jeugdhuis. Je mag daarbij pintjes komen tappen, maar je kan evengoed een vrij podium in Dolce Vita organiseren. Later volgt nog een oproep op de sociale media.”

“Bij onze huidige vrijwilligers zien we alvast veel potentieel. Voorlopig wachten ze evenwel af en zetten ze de stap naar de kern nog niet. De meesten doen dat omdat ze denken dat in de kern zitten veel werk met zich meebrengt, maar dat is helemaal het geval niet. Indien we naast Dylan nog vier nieuwe kernleden zouden kunnen aantrekken dan zou dit al heel mooi zijn. Potentiële kernleden hoeven overigens niet bang te zijn dat we hen in de steek zullen laten. Het is de bedoeling dat we hen blijven begeleiden. Dat zal niet alleen door ons, maar ook door andere oud-kernleden blijven gebeuren. Het is voor ons belangrijk dat we wie zich aanmeldt als kernlid blijven begeleiden.”

Flink geëngageerd

“Een jeugdhuis is dan ook geen gewone vereniging. Je kan het jeugdhuis niet vergelijken met een andere jeugdvereniging zoals bijvoorbeeld de Chiro. Je moet flink geëngageerd zijn en er gaat ook wel wat tijd in. Niettemin kwamen heel wat Chiroleden na hun ‘Chirocarrière’ ook in de kern van Dolce Vita terecht. Misschien vinden mensen uit de Chiro ook nu wel hun weg naar het jeugdhuis? Kernlid worden kan vanaf je 17de”, besluit Michelle.

The post Stadens jeugdhuis start een affichecampagne: Kern Dolce Vita zoekt vers bloed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Lulu Aertgeerts uit ‘Postbus X’ gelooft nog in de liefde, maar… “Onder hetzelfde dak wonen hoeft niet per se”

Vlaanderen leerde haar kennen als de Zwarte Weduwe uit ‘Postbus X’, later volgden nog langdurige rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Wittekerke’. Maar de laatste jaren is het stil geworden rond actirce Lulu Aertgeerts (61). In ‘Primo’ vertelt ze hoe ze nu haar dagen vult en of ze geen heimwee heeft naar het acteren. “Het Vlaamse acteerwereldje was, is en

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Dieven aan de haal met spaarpotje van Inaya (4) in café Den Trimard: “Met dat geld wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag”

Twee weken voor ze haar vijfde verjaardag zou vieren, stalen drie laffe dieven het spaarpotje van de 4-jarige Inaya uit Houthulst. Ze drongen daarvoor café Den Trimard binnen, dat haar mama Cindy (43) uitbaat. “Ik was in mijn haast vergeten om het café te sluiten en daarvan maakten ze gebruik om haar spaarpotje van achter de toog te stelen. Met

Lees meer »