Noord-Korea stuurt opnieuw afvalballonnen naar zuiderburen

Noord-Korea heeft zaterdag opnieuw ballonnen gevuld met afval richting Zuid-Korea gestuurd. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger.

 

Meer krantenkoppen in België

School in Blankenberge verbiedt gsm voor leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen gsm meer gebruiken op school. Opvallend, de leerlingen van de 2e en 3e graad mogen hun gsm wél nog gebruiken op school. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14 jaar te

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »