Miranda organiseert haar laatste beachvolleybaltornooi

Tijdens de Dolle Dagen is er op de Grote Markt traditioneel een beachvolleybaltornooi. VBC Katjes Ieper staat in voor de organisatie. Dit jaar zal het geen BK-manche meer zijn, maar maakt het wel deel uit van de West-Vlaamse competitie. Voor organisator Miranda Vanderstraeten (51) is het haar laatste keer, zij geeft de fakkel door.

Op vrijdag 9 juni begint het recreatieve tornooi. “Dit is in samenwerking met de Ieperse Sportanimatie”, vertelt Miranda Vanderstraeten, secretaris bij Katjes Ieper en organisator van dit jaarlijkse tornooi. “Hier zijn nog enkele plaatsen vrij.”

Zaterdag komen de jeugd en de dames in actie, zondag de heren. “Dat was vrij snel volzet. Uit de eigen club doen Louise Vanhoutte en Nell Hardy mee. We organiseerden enkele initiaties, waardoor er ook op andere tornooien clubleden kunnen deelnemen. Voor veel speelsters is het nu minder evident om zich vrij te maken door de examens. De rest van de zomer volgen er nog voldoende andere tornooien.”

Geen BK meer

In tegenstelling tot de voorbije jaren maakt de wedstrijd in Ieper dit jaar geen deel meer van het Belgisch kampioenschap. “Vanuit de federatie kwamen er meer eisen”, legt Miranda uit. “We zouden voor nog meer zelf moeten instaan en dat leek ons niet haalbaar. Daarom is het nu een provinciaal tornooi. Naast het tornooi kan je komen genieten van ons ruim terras waar we opnieuw voor de nodige verfrissing zorgen met onze cocktailbar. Er zullen ook barbecueworsten verkrijgbaar zijn.”

Voor Miranda is het haar laatste beachvolleytornooi. “Ik ben bezig aan mijn laatste weken als secretaris van de volleybalclub. Het is mooi geweest. Jarenlang vormde ik een uitstekende tandem met wijlen Walter Seys. We zijn vier jaar na zijn onverwacht overlijden en sindsdien heb ik nog meer op mij genomen.”

“Ik kan met een gerust hart de fakkel van secretaris doorgeven”

“Nu wil ik er een punt achter zetten. Met Eveline Decrock staat er een nieuwe secretaris klaar. Haar dochters spelen in de club en ik kan met een gerust hart de fakkel doorgeven. Het is tijd voor andere hobby’s, zoals tuinieren en fotografie. Of gewoon eens genieten van een vrij weekend, dat was de voorbije jaren heel zeldzaam”, besluit Miranda, die zo’n 15 jaar secretaris was. (API)

The post Miranda organiseert haar laatste beachvolleybaltornooi is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Lucien (49) verliest zijn trouwring net voor huwelijksverjaardag, maar metaaldetector brengt redding: “Ik had bijna een scheiding aan mijn been”

Een balletje trappen met zijn zoon en diens vrienden draaide voor Lucien Maxy bijna op een ernstige ruzie met zijn vrouw uit. De man verloor terwijl hij de bal wou stoppen, zijn trouwring. Met hulp van een metaaldetector werd het kleinood gelukkig teruggevonden. “Ik mocht er niet aan denken om straks mijn 18de huwelijksverjaardag te vieren zonder mijn trouwring.”

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Liveblog Franse verkiezingen – Hoogste opkomst op het middaguur sinds 1981

In Frankrijk zijn vanmorgen om 8 uur de stembureaus opengegaan voor de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. Stemmen kan tot 20 uur in de grote steden. Als ook de tweede ronde uitdraait op een definitieve overwinning voor het uiterst rechtse Rassemblement National, dan kan Frankrijk voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een uiterst rechtse regering krijgen.

Lees meer »