“Lang geleden dat ik Hebreeuws hoorde”: acht maanden geleden werd Noa ontvoerd op motor, nu straalt ze van geluk

Noa Argamani die ontvoerd werd op het Nova-muziekfestival en met een gezicht vol angst achterop een motor gesleept werd: het is een van de tragische beelden van 7 oktober die nog steeds in het geheugen gegrift staan. Acht maanden later kon de jongedame (26) na een riskante operatie van het Israëlische leger (IDF) dan toch bevrijd worden. Het weerzien met haar vader maakte intense emoties los. 

Meer krantenkoppen in België

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »