Helena Ponette komt niet door de reeksen van de 400 meter

Helena Ponette heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter op het EK atletiek in Rome.

De 24-jarige Oostendse liep in de derde en laatste reeks naar een derde plaats, in 52.57. Dat volstond niet voor een stek in de halve eindstrijd. Ponette liet de vijftiende tijd van alle deelneemsters in de reeksen optekenen. Vorige maand scherpte ze haar persoonlijk record nog aan tot 51.51.

De twaalf snelste atletes plaatsten zich voor de halve finales. De Française Amandine Brossier liet met 51.30 de beste tijd in de reeksen optekenen.

Vrijdagavond greep Ponette met de gemengde 4×400 meter nog net naast een EK-medaille. De Oostendse ging als eerste de laatste rechte lijn in, maar zag snel Ierland en Italië passeren en moest uiteindelijk ook nog een ontketende Femke Bol voor Nederland laten voorgaan.

De limiet voor Parijs ligt op de 400 meter op 50.95. Enkel Cynthia Bolingo is op deze afstand al zeker van olympische deelname. Zij sukkelt met de kuit en gaf in Rome al forfait voor de individuele nummers en de finale van de gemengde 4×400 meter. Mogelijk start ze dinsdag wel met de Belgian Cheetahs in de reeksen van de 4×400 meter.

De halve finales van de 400 meter staan zondag (vanaf 20u05) op het programma. De finale is maandag, om 21u50.

The post Helena Ponette komt niet door de reeksen van de 400 meter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »