Emma Meesseman bezoekt ziekenhuis in haar buurt om Olympische Spelen te openen

Niemand minder dan sterbasketster Emma Meesseman kwam vrijdag mensen een hart onder de riem steken in Heilig Hart, het psychiatrisch ziekenhuis in haar thuisstad Ieper. “Emma is een inspiratie voor ons”, zegt Erline die er vecht tegen verslaving.

“Ik ben opgenomen in Heilig Hart voor mijn verslavingsproblematiek. Dit psychiatrisch ziekenhuis heeft een gespecialiseerde afdeling om mij te begeleiden”, vertelt Erline Devolder (51) uit Oostende. “Vrijdag vierden we de Dag van het Heilig Hart, het jaarlijks naamfeest van het ziekenhuis. Dit keer kozen we het thema Olympische Spelen.”

Weerbaarheid

De openingsceremonie werd opgeluisterd door Emma Meesseman, de Belgian Cat uit de Ieperse Kattenstad die deze zomer deelneemt aan de Olympische Spelen in Parijs. “Ik woon vlakbij het ziekenhuis en was er graag bij. Ik ken ook mensen die hier werken”, zegt ze.

“Vandaag hield het ziekenhuis een hele dag sportieve en creatieve workshops om te werken aan de mentale weerbaarheid. Door erbij te zijn toon ik dat olympiërs ook maar mensen zijn en ik ben graag bereikbaar voor alle mensen. Ik supporter voor iedereen in dit ziekenhuis en hopelijk zij straks ook voor ons. De voorbereiding op de Spelen begint volgende week.”

Verslavingsgevoelig

“Emma is een inspiratie voor ons”, stelt Erline. “Ze gaf een speech op de openingsceremonie van onze Spelen over vallen en opstaan. We moeten blijven doorgaan, ondanks tegenslagen, tot we ons doel bereiken. Ook ik probeer mijn verslavingsproblematiek op die manier te overwinnen. Ik ben onlangs hervallen en weer opgenomen in dit ziekenhuis.”

“Met lotgenoten vormen we een hecht team om onze gelijkaardige problemen samen aan te pakken. We begrijpen mekaar goed. Iedereen kan een verslaving ontwikkelen. Ik was extra vatbaar omdat mijn vader en grootvader veel dronken. Andere kinderen in de familie waren hierdoor ook verslavingsgevoelig.”

“Emma is een lieve mooie dame, en ze is heel groot natuurlijk”, aldus Erline. “Iedereen kijkt vol bewondering naar haar op. Ze is ook van Ieper en kwam met haar fiets naar het ziekenhuis. Emma is een wereldster, maar praatte met iedereen en ging de hele namiddag naar alle workshops in het ziekenhuis. Op onze afdeling maakten we smoothies en mocktails, heel lekker. Bij het Heilig Hart krijgen we goede therapie en structuur. Het komt wel goed.”

Hartverwarmend

“Het is voor ons als ziekenhuis hartverwarmend om te mogen ervaren dat er interesse en waardering is voor mensen die met hart en ziel aan hun gezondheid werken. En dat door mensen die met evenveel hart en ziel werken aan hun sportieve conditie”, zegt Cathy Room, directeur van het ziekenhuis. “In het vrouwenbasket staat Emma Meesseman op eenzame hoogte, ze is een echte uitblinkster in haar sport. We zijn heel blij dat ze haar drukke trainingsschema even wou onderbreken om bij ons te zijn.”

De cliënten van het Heilig Hart bedankten Emma met zelfgemaakte cadeaus. “Nu verwachten we niets minder dan dat ze met een medaille terug naar huis komt.” (TP)

The post Emma Meesseman bezoekt ziekenhuis in haar buurt om Olympische Spelen te openen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maritt (6) neemt op laatste schooldag afscheid van haar klas, België én haar beste vriendin: “Als ik kon, nam ik Stellatje mee in mijn valies naar Oostenrijk”

Bij het einde van het schooljaar worden wel vaker traantjes gelaten, maar voor Maritt (6) uit Roeselare wordt het afscheid extra zwaar. Als ze straks basisschool De Verrekijker buitenstapt, neemt ze niet alleen afscheid van haar kleutertijd, maar van alles en iedereen. Ook van haar beste vriendinnetje Stella. Komende zaterdag verhuist ze naar Oostenrijk, 1.100 kilometer verderop, waar haar ouders

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »