Brouwer van Wilie-bier Wim Luyckx houdt zomerbar open op zondag

In de Faliestraat, pal op de grens van Zedelgem en Aartrijke, openen brouwer Wim Luyckx en Lieselot Jonckheere een zomerpop-up. “In de Wilie Zomerbar schenken we Wilie-bier, maar ook andere lokale drankjes. Iedereen is op zondagnamiddag welkom.”

Vorige week zondag opende Zomerbar Wilie zijn deuren in de Faliestraat. “We hadden nooit gedacht dat het zo’n succesvolle opening zou zijn. We mochten om en bij de 100 personen verwelkomen gedurende de namiddag”, blikt Wim Luyckx tevreden terug. De uitgeweken Jabbekenaar woont sinds enkele maanden met zijn echtgenote Lieselot Jonckheere en hun kinderen Ceriel en Gustaaf in de Faliestraat.

“We botsten eigenlijk heel toevallig op dit huis met daarnaast een voormalige maalderij. We waren al ruim vier jaar op zoek naar een huis met een weide bij voor het paard van Lieselot. Maar we hadden moedeloos onze zoektocht gestaakt, want we vonden niets. Tot we op deze plek botsten. Deze woning stond meer dan tien jaar leeg en werd verbouwd door een aannemer. Het huis, de maalderij en de grond kwamen te koop en zo zijn wij hier terechtgekomen.”

Wim werkt bij Infrabel en was 22 jaar drummer bij Flatcat. In bier brouwen vond hij een nieuwe hobby. “Commercieel heb ik Wilie gelanceerd in december 2022, maar daarvoor was ik al een tijdje bezig met brouwen. Ik kreeg de smaak te pakken tijdens een bezoek aan brouwerij Caracole in Dinant. De brouwer vertelde zo passioneel over zijn vak en op dat moment kwam ik ook in contact met een koppel dat thuis bier brouwde. Ik heb toen ook een opleiding tot brouwer gevolgd. Zo is het verhaal van Wilie aan het rollen gegaan. We zijn van plan om de voormalige maalderij om te bouwen tot een brouwerij.”

“Van waar de naam Wilie komt? (lach) Tijdens een autoritje zag ik een bedrijf dat genoemd was naar een samentrekking van de voornamen van de eigenaars. Ik weet nog dat ik zei tegen mijn vrouw: Hoe stom, dan zouden wij ons bedrijf Wilie moeten noemen. Dat is altijd in mijn hoofd blijven hangen én Wilie bekt gewoon ook goed.”

Japanse hopsoort

Ondertussen lanceerde Wim al twee biertjes, Wilie The Kid en Wiliesan. “Het eerste is een knipoog naar Billie The Kid en het tweede heb ik gebrouwen naar aanleiding van het lentefeest van Ceriel. San verwijst naar een Japanse hopsoort die ik gebruik in dit bier, al wordt het wel hier geteeld. Ondertussen zit er een derde bier in de pijplijn.”

Wim presenteert in de zomerbar niet alleen zijn eigen biertjes. “We serveren ook bier van de Bère Brouwers uit Gistel. Voorts is de cider van Iduna uit Eernegem, het sap van het Fruitbos uit Zedelgem en de thee en koffie komen van Grano Verde uit Loppem. Alle producten zijn 100% Belgisch, uitgezonderd de ecologische Duitse topwijnen. Die werden geselecteerd door de nicht van Lieselot die in de branche zit. Ook aan de cocktailliefhebbers hebben we gedacht, onze Orenji is een verfrissende cocktail op basis van Wiliesan.”

De zomerbar is ingericht in een ruime buitenschuur. “We kregen enkele maanden geleden de vraag van enkele motards of ze hier halt konden houden tijdens een rit. Zo zijn we op het idee gekomen om deze zomer een pop-up te organiseren. De zomerbar is trouwens volledig opgebouwd uit upcycling materialen.”

Vaderdag met Wilie

In de zomerbar geniet je van een Wilie, (lokaal) drankje, chips van het Belgische merk Lucien én er is een prachtig uitzicht op de weidse omgeving. Kinderen kunnen er ravotten, terwijl de ouders van een drankje genieten. En dat elke zondag van 13 tot 18 uur. Ook op Vaderdag/verkiezingszondag 9 juni is de pop-up open.

“Om de keuzestress kwijt te kunnen spelen na het kiezen, gaan we zondag wat vroeger open. Al vanaf 10 uur kan men bij ons terecht voor heerlijke koffie en thee of een aperitiefje. Ter gelegenheid van Vaderdag leggen we alle papa’s extra in de watten. Per consumptie van drie Wilies, krijgen papa’s een flesje Wilie The Kid mee naar huis. In de zomervakantie zijn we van plan om bij mooi weer meerdere dagen per week te openen, daarover communiceren we te gepasten tijde op onze Facebookpagina.”

Voor meer info, klik op deze link.

The post Brouwer van Wilie-bier Wim Luyckx houdt zomerbar open op zondag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Gigantisch grote broer voor doorkijkkerkje van Borgloon in Hasselt: “We willen het hart van Herkenrode terugbrengen”

Het historische hart van de abdij van Herkenrode in Hasselt wordt weer opgebouwd. Architecten Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs, bekend van onder meer het doorkijkkerkje in Borgloon, doen hun werk nog eens over en komen met een groots ontwerp. Dat zal hopelijk niet alleen een kerk, maar ook andere verdwenen kloostergebouwen doen verschijnen in het landschap. Het project met

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »