Antoine Doom en Christiane Amandels uit Blankenberge vieren 60 jaar huwelijk

Antoine Doom en Christiane Amandels hebben op zaterdag 25 mei hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. De twee leerden elkaar lang geleden kennen op de septemberkermis in Blankenberge, waar het knetterde op de rupsbaan. “Je weet wat er gebeurde als de kap van de rups dichtging”, knipoogt Christiane.

Christiane Amandels (81) en Antoine Doom (82) waren elkaars eerste liefde: ze leerden elkaar kennen toen ze vijftien en zestien waren. “Eigenlijk zijn papa en mama dus al meer dan vijfenzestig jaar samen”, zegt hun dochter Carine. Zij werd geboren in 1964, het jaar waarin haar ouders trouwden.

Septemberkermis

Antoine en Christiane hadden toen een vleesgroothandel op Uitkerke, iets wat ze meer dan veertig jaar zouden volhouden. “Ik hielp mee in de zaak, maar bleef later thuis om voor onze dochter Carine te zorgen”, vertelt Christiane.

Hoe destijds de vonk oversloeg tussen de twee? “We hebben elkaar leren kennen op de septemberkermis in Uitkerke”, vertelt Christiane met een raadselachtige glimlach.

Carrousel

Het knetterde namelijk in de rups, een ouderwetse kermisattractie die bestaat uit een carrousel met tweepersoonskarretjes die steeds sneller gingen rijden. Door de middelpuntvliedende kracht werden de koppeltjes naar elkaar toe geduwd en als de karretjes eenmaal op snelheid waren, ging er een zeil over zodat toeschouwers niet meer konden zien wat er gebeurde. De attractie was daardoor erg in trek bij verliefde stellen. “Iedereen wist uiteindelijk wel wat er gebeurde wanneer de kap dichtging”, knipoogt Christiane.

Op 23 mei 1964 gaf Antoine zijn Lisseweegse het jawoord en dus vierden ze nu hun diamanten bruiloft.

Christiane en Antoine leiden nog een actief leven. Ze gaan samen nog geregeld wandelen, Christiane houdt van handwerk en lezen en Antoine zit veel op de fiets. “Papa fietst drie keer per week vijftig, zestig kilometer”, zegt zijn trotse dochter Carine. Zij schonk de jubilarissen op haar beurt een mooie kleindochter Louise. (WK)

The post Antoine Doom en Christiane Amandels uit Blankenberge vieren 60 jaar huwelijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout

De stedelijke adviesraad voor mensen met een beperking organiseert voor het eerst een toegankelijkheidsmarkt. Dat gebeurt op donderdag 26 september van 16 tot 19 uur in het stadskantoor aan de Aartrijkestraat. Iedereen kan er gratis een kijkje komen nemen en vrij tussen de infostanden kuieren.
The post Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hubert De Meester (96), ooggetuige van de bevrijding: “Bruggelingen juichten de Canadezen toe, maar ik zag ook beestigheden”

De Bruggelingen stonden de Canadezen toe te juichen, maar ik zag ook beestigheden: aan de Eiermarkt werd een collaborateur met een hockey stick afgeranseld. Het bloed gutste over zijn aangezicht. Dat beeld vergeet ik nooit”, zegt Hubert De Meester (96). Een ooggetuigenverslag van de laatste oorlogsdagen en bevrijding van Brugge op 12 september 1944, tachtig jaar geleden.
The post

Lees meer »

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »