‘Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter’: Low Impact Man en ‘Sing Again’-winnares Marjolein maken benefietlied voor klimaatactivist Wouter Mouton

Wouter Mouton, de bekendste klimaatactivist van ons land, kijkt tegen een pak rechtszaken aan. Om alle kosten te kunnen dragen, vindt komende zaterdag in Gent een benefiet plaats. Mét bijhorend nummer, want Low Impact Man Steven Vromman en ‘Sing Again’-winnares Marjolein Acke sloegen de handen in elkaar om een muzikale lofzang over de Bruggeling te lanceren.

Wouter Mouton groeide in enkele jaren tijd uit tot de bekendste – en beruchtste – klimaatactivist van België. De Bruggeling kleefde zich al vast aan een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum in Brugge, lijmde zich vast aan de Wetstraat, belandde in een Nederlandse cel nadat hij zich met het hoofd aan Meisje met de parel in het Mauritshuis in Den Haag kleefde en heeft van de Grote Markt in Brugge zijn vaste demonstratieplek gemaakt.

Zijn strijd voor het klimaat leverde hem intussen heel wat rechtszaken op. En die kosten handenvol geld. Om alle kosten te kunnen dragen, organiseren enkele sympathisanten van Mouton komende zaterdag 8 juni een benefiet in Gent.

Naast kindertheater en een vegan maaltijd vinden er ook optredens plaats. Daarvan springt eentje in het oog.

(lees verder onder de video)

Steven Vromman, de van Wingene afkomstige Low Impact Man die al sinds 2008 de klimaatzaak aankaart, heeft samen met Marjolein Acke een lied over Wouter Mouton gemaakt. De Gentse Marjolein schreef eind vorige maand nog de eindwinst in het VTM-programma Sing Again op haar naam.

Op Facebook losten ze al de eerste strofes en het, toegegeven, best catchy refrein van het nummer. Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter – Want we zitten in code rood – Wouter, Wouter, ga door met je strijd – We doen met je mee, nu en altijd.

Wouter Mouton zelf laat via zijn Facebookprofiel weten dat hij vereerd is met het initiatief. “Steven Vromman heeft me destijds geïnspireerd, nu ken ik hem persoonlijk. We delen dezelfde passie. Ik ben erg dankbaar dat hij, samen met Marjolein, dit lied heeft geschreven.”

© GF

The post ‘Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter’: Low Impact Man en ‘Sing Again’-winnares Marjolein maken benefietlied voor klimaatactivist Wouter Mouton is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »