Wie had dit verwacht van die ietwat timide 400m-loper uit Roeselare?

Wereldkampioen indoor op de 400m voor Karsten Warholm, regerend wereldkampioen, olympisch kampioen én wereldrecordhouder op de 400m horden. Wereldkampioen indoor op de 4x400m met de Belgian Tornados voor de Verenigde Staten van Noah Lyles, regerend wereldkampioen op de 100, 200 en 4x100m. Tweede op de World Athletics Continental Tour in Ostrava in een waanzinnige 44”44, slechts vijf seconden trager dan Steven Gardiner, regerend olympisch kampioen op de 400m, en één seconde trager dan het twaalf jaar oude Belgische record van Jonathan Borlée. Voor de volledigheid: bij een 400m in 44”44 haal je een gemiddelde snelheid van 32,4 km per uur.

Dat is wat Alexander Doom, een 27-jarige, ietwat timide atleet uit Roeselare, in 2024 al heeft gepresteerd. Het is niet niets.

Het sprookje kan zowaar nog mooier worden. Nog veel mooier. Te beginnen met het Europees kampioenschap outdoor in Rome. Vandaag (vrijdag) kan hij Europees goud met de gemengde 4x400m-ploeg veroveren. Maandag kan hij zijn eerste Europese titel op de 400m aan zijn erelijst toevoegen. En Woensdag kan de atleet van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare met de Belgian Tornados Europees goud op de 4x400m behalen. Stelt u zich dat maar eens voor: na twee keer WK-indoorgoud ook driemaal EK-outdoorgoud voor Doom. Stellen we ons hierbij spontaan de vraag: is de Sportman van het Jaar 2024 al op woensdag 12 juni bekend?

Weten we op 12 juni al wie onze Sportman van het Jaar 2024 wordt?

Dat lijkt ons wat overdreven, want we zitten in een olympisch jaar. Vrijdag 2 en zaterdag 10 augustus zijn de twee data die Alexander Doom al een hele poos in zijn agenda met stip heeft aangeduid. Het worden, daar in een overvol Parc des Princes, negen drukke atletiekdagen voor Doom. 2 augustus: reeksen gemengde 4x400m. 3 augustus: finale gemengde 4x400m. 4 augustus: ronde één 400m. 6 augustus: halve finale 400m. 7 augustus: finale 400m. 9 augustus: reeksen 4x400m. 10 augustus: finale 4x400m.

Pittig. Héél pittig.

Maar een sprookje zou zomaar eens geschreven kunnen worden.

Een olympische finale op de 400m in een Belgisch record, als eerste landgenoot sinds Jonathan (zesde) en Kevin Borlée (vijfde) in Londen 2012.

Een eerste olympische medaille voor de gemengde 4x400m-ploeg.

En het eerste olympische eremetaal voor de Belgian Tornados, na een vierde (Peking), vijfde (Londen), vierde (Rio) en vierde plaats (Tokio) op de vorige Spelen. Een gedroomd afscheid voor de broers Borlée, na 16 eerdere EK- en WK-medailles. En de titel van Sportman van het Jaar, die gaat in dat geval naar die ietwat timide 400m-loper uit Roeselare.

The post Wie had dit verwacht van die ietwat timide 400m-loper uit Roeselare? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »