Volg de Rode Duivels op groot scherm in Nieuwpoort: “Voor de eerste keer op de speelplaats!”

Voetballiefhebbers in Nieuwpoort krijgen deze maand een unieke kans om het Europees kampioenschap voetbal te beleven op groot scherm op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege. Concreet worden de drie speeldagen van het Belgische elftal uitgezonden. Het gaat om de wedstrijden België-Slowakije op maandag 17 juni, België-Roemenië op zaterdag 22 juni en België-Oekraïne op woensdag 26 juni.

Schepen van Sport Bert Gunst is enthousiast over de samenwerking: “Het is een zeer fijne samenwerking met het Sint-Bernarduscollege, want directeur Geert Barbry heeft niet alleen een hart voor de wielersport, maar ook voor het voetbal. Dankzij deze samenwerking kunnen we hier met de stad Nieuwpoort ons groot scherm plaatsen en inwoners verwelkomen. Het initiatief komt van voetbalclub Astra.”

“Directeur Geert Barbry heeft niet alleen een hart voor wielersport, maar ook voor voetbal”

Karel De Wilde voegt toe: “In 2014 kregen wij de vraag van de sportdienst om het WK op groot scherm mee te helpen organiseren. Sindsdien hebben we ook het EK in 2016, het WK in 2018 en na de coronapandemie in 2021 georganiseerd. Nu, voor het eerst, doen we dit in het College.”

Gratis tickets voor leerlingen

Geert Barbry, directeur van het Sint-Bernarduscollege, legt uit waarom de leerlingen de eerste wedstrijd zullen missen: “Wij bieden onze leerlingen gratis tickets aan voor de tweede en derde wedstrijd. Voor de eerste wedstrijd op 17 juni, die midden in de examenperiode valt, geven we echter geen tickets. We willen dat onze leerlingen de voorkeur geven aan hun studies. We hebben een brief naar de ouders gestuurd met de mededeling dat er een scherm komt, maar dat we die avond de leerlingen liever niet zien komen. Niet getreurd, het gaat maar om één wedstrijd. Hopelijk spelen de Rode Duivels meerdere wedstrijden waarop de leerlingen zeer welkom zullen zijn!”

Alternatief bij slecht weer

Bij slecht weer zal het evenement verhuizen naar de sporthal van de school. Geert Barbry legt uit: “Dit hebben we eerder gedaan tijdens een WK, waarbij we de wedstrijd België-Kroatië op groot scherm toonden en er 500 toeschouwers hebben verwelkomd.”

Praktische info

België-Slowakije: Maandag 17 juni om 18 uur. België-Roemenië: Zaterdag 22 juni om 21 uur. België-Oekraïne: Woensdag 26 juni om 18 uur. Eventuele extra wedstrijden van de Belgische ploeg zullen ook worden vertoond.

De locatie is de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege, met ingang via Willem De Roolaan. Tickets kosten € 4 per stuk en kunnen alvast worden gekocht via deze link.

The post Volg de Rode Duivels op groot scherm in Nieuwpoort: “Voor de eerste keer op de speelplaats!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper

In de Sint-Jozefsschool in Ieper gaan Mieke Vandermarliere (59) en Rik Verhalle (61) eind juni met pensioen. Mieke is een fervent muzikant, speelt viool en piano en is actief in verschillende bands. Ze is ook de auteur van het schoollied.
The post Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »