Roemeense herder vastgehouden en mishandeld door baas: voeten in emmers gestopt en overgoten met cement

Een 33-jarige herder uit Motoseni in Roemenië is mishandeld door zijn baas, die zou betrokken zijn bij een drugszaak. Dat berichten Roemeense media. De baas zou de herder vastgehouden hebben, waarna de voeten van het slachtoffer – die in emmers zaten – overgoten werden met cement. 

Meer krantenkoppen in België

Maximaal twee keer vliegen per jaar? Milieuorganisaties pleiten voor Europese belasting op “veelvliegen”

Een Europese belasting op “veelvliegen”, die zou gelden vanaf de derde vlucht per jaar, kan de CO2-uitstoot van de luchtvaart met een vijfde verminderen en kan miljarden opleveren om te investeren in de klimaattransitie. Dat staat in een rapport van Stay Grounded, een netwerk van organisaties die de luchtvaart willen afbouwen, waaraan in België Bond Beter Leefmilieu meewerkte.

Lees meer »

Krijgt Tielt straks een Meulebeekse burgemeester? Dirk Verwilst wint verkiezingen in fusiestad: “Dit had ik nooit durven dromen”

Dirk Verwilst is aan zet in de fusiestad Tielt. De Meulebeekse burgemeester is met Team Burgemeester de grootste partij én kaapte 3.484 voorkeurstemmen weg. Liefst 839 meer dan Luc Vannieuwenhuyze, huidig burgemeester van Tielt. “Dit overtreft mijn stoutste verwachtingen”, zegt hij.
The post Krijgt Tielt straks een Meulebeekse burgemeester? Dirk Verwilst wint verkiezingen in fusiestad: “Dit had ik nooit

Lees meer »