Motorbootje sleurt auto mee de Leie in: “gelukkig raakte niemand gewond”

Auto belandt in het water langs de Wevelgemstraat in Lauwe. De man wou met zijn auto een bootje op zijn aanhangwagen trekken, maar de kabel begaf het.

Donderdagnamiddag iets voor 17 uur werd de brandweer opgeroepen voor een redding te water langs de Wevelgemstraat in Lauwe. Aan de Leiebrug wilde een man met zijn Citroën Berlingo een motorbootje op het droge trekken. Toen het bootje bijna op de aanhangwagen stond, knapte de kabel. De auto werd daardoor mee het water in gesleurd. Duikers van de brandweer doken het water in, waarna de takeldienst de wagen en de trailer uit de Leie trokken. “Er raakte niemand gewond”, aldus de brandweer. “De auto zal wellicht niet meer rijden.”

The post Motorbootje sleurt auto mee de Leie in: “gelukkig raakte niemand gewond” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers

Op zaterdag 14 september vierde Unizo Ledegem in het Capellehof in Rollegem-Kapelle haar 75ste verjaardag. Een vijftigtal personen genoten er van een uitgebreid feest. “Het is belangrijk dat we de vele ondernemers in de gemeente samenbrengen.”
The post Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne

Dinsdag kwam er voor het eerst een binnenschip aanmeren aan de loskade in de Lovaart in Veurne. Er werd een testvaart uitgevoerd met een lading zand voor de betoncentrale De Brabandere.
The post Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark

RIC group opende deze week officieel haar nieuw hoofdkantoor in President Kennedypark. Ter gelegenheid van deze inhuldiging organiseert het toonaangevend bedrijf in het domein van analytische scheikunde op vrijdag 20 september ook ‘Future Analytical Summit’. Dit evenement brengt nationale en internationale experten samen om de nieuwste trends en innovaties binnen de analytische wetenschappen te bespreken.
The post Van bescheiden

Lees meer »

Labour probeert rangen te sluiten op eerste congres sinds machtsovername

In Liverpool is zondag het eerste Labour-congres van start gegaan sinds de Britse socialisten opnieuw aan de macht zijn. Na jaren van besparingen onder de conservatieven beloofde premier Keir Starmer de openbare diensten te beschermen, maar het congres wordt overschaduwd door de financiële perikelen van het land en de kritiek op luxueuze cadeaus die Starmer aanvaardde.

Lees meer »

Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan verkiezingen

Ward Vergote, de wegens belangenneming geschorste burgemeester van Moorslede, mag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober niet op de lijst staan. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd in december vorig jaar veroordeeld wegens belangenneming en voldoet daardoor niet meer aan de voorwaarden om zich verkiesbaar te stellen.
The post Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan

Lees meer »

Winnaars van zoektochten vallen in de prijzen

Tijdens het evenement Feest in ‘t Groen in het landschapspark ‘t Hoge Water werden de prijswinnaars van enerzijds de fietszoektocht Arthur Naeyaert en anderzijds de Bijenzoektocht gehuldigd. Staande van links naar rechts de ‘Arthur Naeyaert-laureaten’ Hendrika Vanacker (De Panne), initiatiefnemer Jef Vackier, Nele Anseeuw (Torhout), Annie Huwel (Torhout), Roland Gysels (Kortemark) en Eddy Tanghe (Kortemark)
The post Winnaars van

Lees meer »

“Ik ga niet akkoord met onze voorzitter”: opschudding tijdens politiek debat in Houthulst als Vlaams Belanger plots podium betreedt

Zoals aangekondigd geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op het politiek debat in Merkem donderdagavond. Zijn plek op het podium bleef dus leeg, maar na de pauze stond daar plots Dieter Bintein. De man staat op plaats 11 van de lokale VB-lijst en ging dan mee in debat met de andere lijsttrekkers… Al was dat niet naar de zin van de

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »