Keuzestress

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.

De deadline voor dit streepje krant nadert, en ik heb nog steeds geen idee hoe ik het ga vullen. Vreemd, want de onderwerpen liggen dezer dagen werkelijk voor het rapen.

Zo kijk ik bij mijn dagelijkse ochtendwandeling in de tuin met lede ogen toe hoe de bladeren van de zonnebloemen steeds grotere slakkenbijtgaten vertonen, alle koffiegruis ten spijt. Ik begin zo stilaan te overwegen toch een bierval voor de slijmerige boosdoeners te plaatsen. De beestjes gedijen uitzonderlijk goed dit jaar, met dank aan het kapotte weerpatroon.

“Ik overweeg een bierval te plaatsen”

Nog zoiets waar heel Vlaanderen van in de ban is, en terecht. Je zal maar een communiefeest of opendeurdag gepland hebben. Die zijn nu eenmaal een pak minder leuk en aantrekkelijk als de zon niet van de partij is en je een hele dag de wolken in de gaten moet houden om op tijd met het hele buffet naar binnen te hollen of je gasten van extra truien en regenjassen te voorzien. De middenstand kreunt, zomercollecties vergaren stof, de terrassen blijven leeg en het vitamine D-tekort neemt ongeziene proporties aan onder de Vlaamse bevolking.

Maar! Zondag mogen we met zijn allen beslissen wie we het meest in staat achten het veranderend klimaat en slakkenplagen aan te pakken, hoewel het thema volledig lijkt te zijn ondergesneeuwd onder het gekibbel en getouwtrek van onze huidige en toekomstige gezagsdragers. Mijn vertrouwen slinkt sneller dan de gemiddelde gletsjer, en dat zegt veel. Misschien stem ik zondag wel gewoon op mijn schitterende vader, want daar kan ik tenminste nog op bouwen.

The post Keuzestress is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Verouderde lokalen maken plaats voor gloednieuw complex voor voetbalclub City Pirates en scouts in Merksem

In het Bouckenborghpark in Merksem zijn de werken gestart voor de bouw van een gloednieuw complex dat onderdak zal bieden aan zowel voetbalclub City Pirates als scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen. De verouderde lokalen maken plaats voor een duurzaam gebouw dat beide verenigingen zal huisvesten. De stad Antwerpen investeert meer dan 5,6 miljoen euro in dit project, dat naar verwachting eind

Lees meer »

Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken

Op donderdag 5 september mag Blokken 30 kaarsjes uitblazen. Na 6.417 afleveringen, 8.350 kandidaten en 225.000 quizvragen heeft het programma op VRT nog niets aan populariteit ingeboet. Wij blikken terug met enkele opvallende West-Vlaamse kandidaten en opmerkelijke cijfers.
The post Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stelplaats aan Antwerpse Draakplaats is naar Mortsel verhuisd, bewoners Zurenborg opgelucht: “Eindelijk is het hier wat stiller”

Zondag 1 september zijn de laatste bussen vertrokken vanuit de stelplaats Zurenborg aan de Draakplaats in Antwerpen. De Lijn heeft een gloednieuwe stelplaats geopend in Mortsel, vlakbij de luchthaven van Deurne. Buren rond de Draakplaats zijn opgelucht dat de bussen er niet meer af- en aanrijden. "Vooral qua geluidsoverlast maakt het een groot verschil", klinkt het bij de meeste buurtbewoners.

Lees meer »

Inclusief gezelschapsspel voor speel-o-theek De Piepbal in Brugge

Expeditie Inclusief is een inclusief belevingsspel ontwikkeld door vzw De Ouders. Aan de hand van gezamenlijke uitdagingen en avonturen groeien kinderen met en zonder handicap dichter naar elkaar toe en leren ze elkaars leefwereld beter kennen.
The post Inclusief gezelschapsspel voor speel-o-theek De Piepbal in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stefanie (28) neemt bekende winkel Lolotte over in Oostends stadscentrum

Begin september opende Stefanie Van Ryssel de conceptstore Lolotte in de Christinastraat. Ze nam de bestaande winkel over van de vorige zaakvoerster. Ondernemen zit haar in het bloed, want haar ouders baten al jaren de bekende feestzaal Ten Stuyver uit in Oostende. “We zouden het jammer vinden moest zo’n vaste waarde zijn verdwenen”, motiveert Stefanie haar beslissing om de zaak

Lees meer »