Izegems gemeenteraadslid Giel Seynaeve zetelt voortaan als onafhankelijke: “Uit onvrede met plaats op kieslijst”

Giel Seynaeve zal nog tot het einde van deze legislatuur als onafhankelijk raadslid zetelen. Het gemeenteraadslid voor Vlaams Belang nam die beslissing uit onmin met de plaats die hij toebedeeld kreeg op de kieslijst van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

In 2018 was Giel nog lijsttrekker voor Vlaams Belang in Izegem. Samen met collega’s Nathalie Dewulf en wijlen Rik Baert kreeg hij zo een zitje in de gemeenteraad. “Vorige week werd echter een gerucht de wereld ingestuurd dat ik me waarschijnlijk geen kandidaat zou stellen voor verkiezingen van oktober, maar er is mij niets over gevraagd en ik had daar zelf geen uitspraken over gedaan”, aldus Giel.

“Maandag is mij dan plots gevraagd of ik lijstduwer wilde zijn. Zo ver mogelijk van plaats één, dus (Die plek is dit keer voor nieuwkomer Sam Weyts – nvdr.). Ik heb beslist om dat niet te doen. Ik heb in het gesprek gevraagd om voor 7 juni de knoop door te hakken. Mijn vraag was hierbij om op de derde plaats te staan, maar ik heb daar tot nu geen reactie op gekregen. Daarom heb ik besloten te breken met de lokale afdeling en voortaan als onafhankelijk raadslid te gaan zetelen. Ik blijf Vlaams-nationalist en zal me daar in de toekomst ook naar gedragen.”

Lijsttrekker Sam Weyts zegt dat het om een spijtig misverstand gaat. “Ik verneem dit met verbazing”, zegt hij. “Ik beschouw Giel als een vriend en goede politicus, maar hij slaat de bal hier wat mis, vrees ik. Ik kon simpelweg nog geen uitsluitsel geven over de lijstvorming, omdat we van nationaal uit pas na de verkiezingen van 9 juni hier werk mogen van maken. Op heden is enkel het lijsttrekkerschap vastgelegd.”

“Ik heb dus nooit ja of neen gezegd wat die derde plek betreft. Het klopt dat ik hem gepolst had voor het lijstduwerschap, maar dat was goedbedoeld. Rik Baert toonde daar eerder interesse in, maar door zijn spijtige overlijden gaat dat uiteraard niet meer. Ik dacht dat Giel daar misschien interesse in zou hebben. Na de verkiezingen van 9 juni ging ik sowieso nog samen zitten met hem, maar spijtig genoeg heeft hij nu zelf deze beslissing gemaakt.”

The post Izegems gemeenteraadslid Giel Seynaeve zetelt voortaan als onafhankelijke: “Uit onvrede met plaats op kieslijst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »