Ieperse rechter niet langer geschorst na fraude magistratenexamen

De schorsing van een Ieperse rechter wordt niet verlengd. De rechter kwam in opspraak omdat haar zoon op voorhand informatie over het magistratenexamen ontving.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden voor het eerst sinds einde kandidatuur op campagne met Harris: “Ik ben te oud”

De huidige president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris zijn donderdag voor het eerst samen op campagne getrokken sinds Biden zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen introk en Harris naar voren schoof als Democratische presidentskandidate. En dat ging gepaard met wat humor. “Ik weet dat ik er maar 40 jaar oud uitzie, maar ik ben een beetje ouder”, aldus Biden.

Lees meer »

LIVE. Oekraïne verplicht gezinnen met kinderen in Povrovsk om te evacueren – Zelensky: “Oekraïense inval in Rusland moet bufferzone creëren”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. Intussen heeft Oekraïne gezinnen met kinderen in de stad Pokrovsk, vlakbij het front, bevolen om te evacueren.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Tips voor een geslaagde zomeroutfit van VRT-stylist Heinz Gijbels: “Waarom altijd zo bloot? De straat is toch geen strand?”

Eerst een paar koele dagen, dan weer tropische temperaturen. Tijdens een Belgische zomer kan je je maar beter voorbereiden met verschillende soorten kledij. Heinz Gijbels is stylist op de VRT en verantwoordelijk voor de outfit van heel wat schermgezichten. In de nieuwste aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het Radio2-programma ‘WinWin’, geeft hij tips voor een geslaagde

Lees meer »

Bijna 900 locaties meer met blauwtong in Nederland in halve week

Het blauwtongvirus is inmiddels op 3.807 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Sinds de laatste melding afgelopen maandag zijn er 898 getroffen locaties bijgekomen. Dat is de snelste stijging in een halve week sinds het virus vorige maand weer in Nederland opdook.

Lees meer »