Fietsengroothandel Minerva Cycling is failliet

De ondernemingsrechtbank in Ieper heeft de fietsengroothandel nv Minerva Cycling uit Ieper failliet verklaard. De firma bevindt zich in de Bargiestraat in Ieper.

Er zijn ook verschillende vestigingen: Fitbike, Veurnseweg 580 in Ieper, Donton Fietsen, Aartrijksestraat 51 in Zedelgem, Bike Trading, Bargiestraat 32 in Ieper, D & S Bikes, Koninklijke Baan 29 in De Panne en Minerva Bike Trading, Veurnseweg 528 in Ieper.

Zaakvoerder Filip Carpentier uit Noordschote overleed op een zondagmorgen in De Panne in april 2022 onverwacht. Een hartstilstand was hem fataal geworden zijn. Zijn uit Wervik afkomstige echtgenote Dorothy Leleu zette het levenswerk van haar man verder.

De uit Elverdinge afkomstige Filip Carpentier werkte sinds zijn achttiende in de fietsenzaak van zijn vader Daniel. Hij leefde voor het bedrijf, de fietsen waren zijn passie. Filip Carpentier werd omschreven als een uitstekende baas en een man met een goed hart. Een zware brand legde zijn fietsengroothandel in de Bargiestraat in Ieper in december 2013 in de as. Maar Filip Carpentier kwam sterker dan ooit terug, met Minerva, de klassieker der klassiekers, als paradepaardje.

Anno 2023 was Minerva Cycling met meer dan twintig werknemers uitgegroeid tot een succesvolle onderneming op een industriële oppervlakte van ruim achtduizend vierkante meter, aangevuld met een imposante showroom van maar liefst duizend vierkante meter. Naast fietsen bood Minerva Cycling ook een ruime keuze aan onderdelen, uitrusting en accessoires aan.

De rechtbank heeft advocaten Peter Dewitte uit Wervik en Filip Houvenaghel uit Poperinge aangesteld als curatoren.

The post Fietsengroothandel Minerva Cycling is failliet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »