Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen

Komende zondag organiseren de Poaldorppekkers opnieuw het BK vrouwensjouwen in Dentergem. Aan de start staat titelverdediger Elias Vanhaverbeke (28). Dit keer komt hij aan de start met Julie Van Wietendaele. Zij vervangt Elias’ zwangere vriendin Mien Verstraete.

Terwijl je iemand draagt, moet je zo snel mogelijk een parcours afleggen met de nodige obstakels, dat is vrouwensjouwen of wife carrying.

Voor de 28-jarige Zillebekenaar Elias Vanhaverbeke wordt het zondag zijn derde wedstrijd. Na een deelname in het Britse Dorking nam hij vorig jaar deel aan het eerste BK in Dentergem, een organisatie van de Poaldorppekkers. Hij won er samen met zijn vriendin Mien. Dit jaar verdedigt hij zijn titel, maar wel met een andere vrouw. “Mien en ik verwachten binnenkort ons eerste kindje. Het is onverantwoord dat zij hieraan zou deelnemen dit jaar en dus ging ik op zoek naar een waardige vervanger. Ex-collega Wannes Beernaert verwees me door naar zijn vrouw Julie Van Wietendaele. Zij is afkomstig van Waregem, het wordt dus een thuismatch voor haar. Julie is de geknipte stand-in voor Mien. We hebben niet kunnen oefenen vooraf, maar ik heb vertrouwen in een goeie afloop. Ik neem de ervaring van vorig jaar mee.” De winnaar krijg niet enkel een ticket om deel te nemen aan het WifeCarrying WK in Finland en ook het gewicht van de vrouw in aantal liters bier. “Het bier hebben we vorig jaar mee naar huis genomen. Aan het WK ging ik deelnemen met Miens zus Anna, maar zij veranderden in extremis hun datum en het paste niet langer in onze agenda. Op termijn willen we wel graag naar het WK, maar dan zal er eerst weer een Belgische titel moeten volgen.”

Stembureau

Voor Elias wordt het een lange dag. “Ik ben zondag voorzitter van een stembureau in Ieper. De voorrondes starten om 15 uur, maar de organisatie liet me weten dat ik als laatste de tijdrit kan afwerken”, aldus Elias.

“Na de voorrondes lopen we dan in een duel tegen elkaar voor de plaatsen. Het parcours is vrij pittig, met onder meer een obstakel waar we op moeten klimmen en een waterbak. Ook onze Litouwse collega’s zouden dit jaar weer afkomen.” (API)

Info: www.poaldorppekkers.be.

The post Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ingrid opent derde vestiging Cannelle Orange in Ploegsteert

Het begon als een passie, een droom die realiteit werd. Het groeide uit tot een succesverhaal waarbij het einde nog niet in zicht is. In Ploegsteert opende Cannelle Orange zopas de deuren. Een derde winkel voor Ingrid Saugrain, die hiermee blijft verder timmeren aan de weg. “Mijn drijfveer blijft de glimlach op het gezicht van mijn klanten.”
The post

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Welke holdings werken ook voor u?

18:43 Bij D’Ieteren hebben twee familietakken deze week een deal afgeklopt die de kleine belegger benadeelt. Dat komt ongelegen, want de Belgische holdings blijven met een hoge beurskorting kampen. De Tijd …

Lees meer »

De boeken van de week: Arthur Japin in Sarajevo, troostrijke Ottolenghi-recepten en verhalen in een levendige moestuin

Arthur Japin volgt in zijn nieuwe roman de Amerikaanse filosoof en activist Susan Sontag, van haar jeugd tot haar verblijf in Sarajevo tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Topchef Yotam Ottolenghi serveert verhalen bij gerechten die troost bieden. Libris-winnares Mariken Heitman duikt in de microkosmos van een biologische moestuin. Basje Boer onderzoekt in een essay de maakbaarheid van vrouwelijkheid en de Franse

Lees meer »

“De noodknop bleek zelfs niet aangesloten” tijdens verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis

Na de aanranding van een maatschappelijk werkster door een gedetineerde worden de veiligheidsprocedures in alle gevangenissen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt ook geëvalueerd of iemand alleen met een gedetineerde in een lokaal moet worden gelaten. Dat heeft ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag verklaard in de Kamer.

Lees meer »

“Nee, ik zie mezelf niet oud worden”: Matthieu Bonne wil na nieuw wereldrecord nu ook de Amazone doorkruisen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft nóg maar eens een wereldrecord beet. In Hongarije liep hij 1.046 kilometer in zes dagen, een fenomenale uitputtingsslag. De titel van zijn eerste boek, ‘Wilskracht’, is dan ook niet toevallig gekozen. Hoe meer uitdagingen hij aangaat, hoe groter zijn honger en focus wordt. Er lijken maar geen grenzen aan zijn mentale en fysieke capaciteiten. “Als ik

Lees meer »