De Schakel kijkt uit naar nieuw cultuurseizoen in gerenoveerde schouwburg: “Eindelijk op volle kracht”

Cultuurcentrum De Schakel heeft zijn programmatie voor 2024-2025 klaar. Na twee grote renovatieprojecten en een gezondheidscrisis kon het team eindelijk opnieuw zonder zorgen en op volle kracht boeken en plannen. “Het nieuwe Cultuurcafé brengt extra dynamiek. De Schakel wordt nog meer een bruisende site”, klinkt het.

Terwijl het huidige cultuurseizoen op z’n einde loopt, stelt het team van cc De Schakel het programma van 2024-2025 voor. De slimste mens ter wereld werd gretig gevolgd want naast Jeroen Leenders zakt ook de Nederlandse wervelwind Soundos El Ahmadi af naar Waregem. Verder laten Wouter Deprez, Amelie Albrecht, William Boeva, West-Vlaams opkomend talent Mohsin Abbas en zelfs Kamiel Spiessens de lachspieren volgend jaar samentrekken.

De programmatoren stelden een mooi aanbod aan lezingen, workshops, circus- en familievoorstellingen en zelfs uitstappen samen. Op vlak van theater wisselen vaste waarden als Dirk Roofthooft en Bruno Vanden Broecke af met verrassende acts zoals SPAfrica van Julian Hetzel en Ntando Cele, zowel in de schouwburg als in de Schakelbox.

Het Zesde Metaal

Op beide podia passeren volgend seizoen ook een pak muzikanten de revue. Van Berlaen, Radio Clash, Stan Van Samang en Stef Kamil Carlens & The Swoon tot Ivy Falls, Lady Linn, Admiral Freebee, Het Zesde Metaal en Van Den Begin speelt Reymer. Doorheen het jaar worden er in de clubzaal nog extra concerten aangekondigd. Ook de filmprogrammatie wordt steeds bijgewerkt.

“Iedereen kijkt hard uit naar het komende seizoen” – directeur Lies Deschietere

“Ik ben enorm fier op ons team en op het gloednieuwe programma. Terwijl het huidige seizoen volop bezig was, werd het volgende al voorbereid. Deze voorstelling is de kers op de taart”, reageert directeur Lies Deschietere. “Mijn favoriete genre is dans. We voorzien hedendaagse voorstellingen, experimentele optredens maar ook klassiek ballet. Ik kijk hard uit naar het Junior Ballet Antwerp en hun dansvoorstelling rond James Ensor.”

Bijzonder jaar

Voor De Schakel wordt het een bijzonder jaar. Na de transformatie van Cinéstar tot Schakelbox, kan er vanaf september opnieuw ‘normaal’ gewerkt worden, zonder restricties, moeilijkheden of pop-uptent. “Eindelijk weer op volle kracht. Het is lang geleden dat ons centrum op 100 procent kon draaien. Iedereen kijkt hard uit naar het komende seizoen.”

Wie nieuwsgierig is, kan tijdens het laatste weekend van juni al eens een kijkje nemen in de vernieuwde schouwburg, inkom en foyer. “Ook de polyvalente zalen zijn klaar. Die gebruiken we onder meer voor workshops en lezingen, maar verhuren we ook. In september houden we dan een grote feestelijke opening bij de seizoensstart.”

Cultuurcafé

Nieuw is het Cultuurcafé. “Cultuur is een totaalbeleving. Het is leuk om op voorhand en achteraf iets te drinken of te eten, even te blijven plakken en bij te praten. Dat sociale aspect – de ontmoetingen – die komen straks volledig tot hun recht. Het Cultuurcafé brengt extra dynamiek en zal ook los van onze activiteiten geopend zijn. Zo ontvangen we een breed publiek in ons huis.”

“De Schakel wordt dus nog meer een bruisende site. Het cultuurcentrum verbindt de Markt en Het Pand met de groene omgeving van de vijvers en de sportsite. Winkelen, wandelen, cultuur en sport: het wordt allemaal verbonden. Het Cultuurcafé biedt heel wat voordelen voor onze werking.”

Ontdek hier het volledige programma.

The post De Schakel kijkt uit naar nieuw cultuurseizoen in gerenoveerde schouwburg: “Eindelijk op volle kracht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »