Aanschuiven voor de kortingen bij schoenenketen Bristol in Brugge: “Onze winkel is niet failliet”

In het filiaal van schoenenketen Bristol in het winkelcentrum V Market in Sint-Pieters staan klanten in rij aan te schuiven om koopjes te doen. Franchisenemer Marc Dewulf stelt: “Onze winkel is rendabel, we zijn niet failliet en willen een doorstart maken!”

Sedert donderdag houden de 117 vestigingen van schoenenketen Bristol een uitverkoop. Het bedrijf heeft een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd en zoekt nu een overnemer. We trokken vrijdagmorgen naar het Brugse filiaal in de Veemarktstraat in deelgemeente Sint-Pieters. Het is er behoorlijk druk, voor de kassa staat een twintig meter lange rij klanten.

Korting

Een moeder met haar zoon stapt stralend naar buiten, met twee schoendozen onder de arm. “Ik ga hier nooit en kende Bristol zelfs niet. Maar mijn zoon zei mij dat we koopjes konden doen: 50 procent korting!”

Johan heeft een paar schoenen met 50 procent korting beet. © svk

“Het is echt de moeite”, vertelt Johan ons. Deze Bruggeling heeft net een paar schoenen voor amper 27 euro kunnen aankopen. “Ik ben een vaste klant, Bristol is dé zaak voor de middenklasse. De Nederlandse keten van Haren is veel te duur, de prijzen zijn er drie keer zo hoog. Dat is echt voor de rijken…”

Niet failliet

In de winkel staat zaakvoerder Marc Dewulf (57) ons graag te woord: “Mag ik iets rechtzetten? Veel klanten denken dat wij failliet zijn. Het tegendeel is waar, ik ben zelfstandig franchisehouder van deze zaak. ‘t Is spijtig dat alle 117 vestigingen dicht moeten, onze winkel hier in Sint-Pieters is winstgevend.”

“We blijven open tot het laatste paar schoenen verkocht is. Het is nu even wachten, er zijn gesprekken aan de gang met overnemers. De kans is groot dat we met een nieuwe groep een doorstart maken. Kijk naar ons personeel, ze lopen er met de glimlach bij. Ze moeten niet bang zijn voor de toekomst.”

Witte Herdershoeve

“Ik werk met flexi’s en twee vaste winkelbedienden, die kunnen werken in mijn tweede zaak, de Witte Herdershoeve in Oostkerke. Daar verzorgen we evenementen en feesten op een domein van 6,5 hectare. We zijn van plan onze activiteiten uit te breiden en er onder meer uitvaarten in de natuur te organiseren”, aldus Marc Dewulf.

The post Aanschuiven voor de kortingen bij schoenenketen Bristol in Brugge: “Onze winkel is niet failliet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »