Laatste kans om met LEGO te bouwen op sloteditie van interactieve tentoonstelling in Koksijde

Nog één keer bouwt Koksijde deze zomer tijdens een tentoonstelling met LEGO-blokjes. Ontdek de magie van de iconische Deense blokjes tijdens de laatste editie van 1 juli tot 31 augustus.

Tienduizenden van deze blokjes vormen de essentie van een buitengewone gloednieuwe tentoonstelling die loopt van 1 juli tot en met 31 augustus 2024. Naast de tentoongestelde werken kun je zelf aan de slag met de blokjes en kan je je creatieve geest zijn gang laten gaan in een van de thematische speel- en bouwhoeken.

Iets nieuws

Het is de laatste editie van de interactieve tentoonstelling. “De gemeente wil daarna graag weer met iets nieuws komen, om zo wat variatie te brengen in het zomeraanbod”, klinkt het. “Het event is al een aantal jaar op rij een groot succes en er is altijd een fijne samenwerking geweest tussen de organiserende partijen. Het is voor zowel inwoners als toeristen tof als er na een aantal jaar weer iets nieuws wordt aangeboden. Wat dat zal worden, is nog niet bekend.”

Dirk Denoyelle en Amazings, het bedrijf van Dirk Denoyelle, zijn er opnieuw bij. Sinds een aantal jaar mag hij zich LEGO Certified Professional noemen. Concreet werkt hij niet voor de wereldberoemde speelgoedfabrikant, maar hij mag er wel zijn beroep van maken. Dat doet hij door allerlei zaken te bouwen in opdracht van LEGO. Dat gaat van bustes tot huizen en landschappen.

Zijn ander creatief werk is vaak te zien op tentoonstellingen, zoals deze zomer in Koksijde. Als sterkhouder achter de interactieve tentoonstelling stelt hij ook deze keer een scala aan kunstwerken in LEGO tentoon. Het blokjesfestijn omvat de volledige collectie dieren die gemaakt werden voor ‘De Geheimen van het Zwin’. Verder komt er voor het eerst een metersgrote driedimensionale parodie op een kunstwerk van Mondriaan naar buiten. Ook kunstenaar Paul Delvaux zal een versie in LEGO-blokjes krijgen.

De tentoonstelling loopt elke dag, uitgezonderd op zondag, van 1 juli tot 31 augustus tussen 10 en 17.30 uur in het cultuurcentrum CasinoKoksijde. Een ticket voor kinderen tot 4 jaar is gratis, vanaf 4 jaar kost dit 7 euro. De laatste tickets worden één uur voor sluitingstijd verkocht.

The post Laatste kans om met LEGO te bouwen op sloteditie van interactieve tentoonstelling in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »