Dakloze (33) ontkent seksuele relatie met twaalfjarig meisje uit Middelkerke

Een 33-jarige dakloze vraagt in beroep de vrijspraak voor het misbruik van een twaalfjarig meisje uit Middelkerke. In eerste aanleg werd hij daarvoor nog vrijgesproken, maar bij verstek werd hij in beroep veroordeeld tot vijf jaar. Hij tekende verzet aan. “Van de dertig vragen aan de leugendetector, beantwoordde hij er geen enkele leugenachtig.”

Begin 2021 kwam bij de politie een melding binnen van het begeleidingstehuis waar het slachtoffer tijdens de week verbleef. Tijdens vakanties en in het weekend mocht het meisje naar haar minderbegaafde ouders in Middelkerke, maar die hadden een dakloze in huis genomen. Die zou het meisje tussen juli 2020 en februari 2021 liefst 25 keer seksueel hebben misbruikt.

Bedreigingen

R.A. verbleef ook een tweetal weken bij de tante van het meisje en maakte sleutels bij van haar woning voor hij met de noorderzon verdween. Hij dreigde ermee haar woning kort en klein te slaan als ze naar de politie zou stappen.

Ook de beide ouders van het meisje en nog vier andere familieleden werden door R.A. bedreigd. Daarvoor kreeg hij een jaar cel. Maar het seksueel misbruik achtte de rechtbank van Brugge niet bewezen en sprak de man daarvoor vrij.

Kwetsbaar

Het parket ging in beroep omdat in het videoverhoor het meisje had toegegeven dat ze een seksuele relatie had, en dat hij aan haar poep en borsten zat. Volgens de advocaat van de familie van het meisje was het bewezen dat ze is misbruikt.

“Ze kan dit niet zomaar verzinnen! Ze is erg kwetsbaar en was bang dat haar ouders boos zouden zijn en ze niet meer naar huis mocht komen als ze zou weigeren.”

Verzet

R.A. noch zijn advocaat kwamen toen opdagen voor het proces. Bij verstek werd hij in december veroordeeld tot vijf jaar effectief. Bovendien oordeelde het hof dat de man onmiddellijk moet worden opgepakt en opgesloten. Dat gebeurde in maart, maar onmiddellijk tekende hij verzet aan tegen het arrest.

Volgens zijn advocaat, Pieter-Jan Smet, stapte hij zelf naar de leugendetector. “Op alle 30 vragen antwoordde hij op geen enkel moment leugenachtig!”

Ook het gynaecologisch rapport van het meisje toont volgens de advocaat geen bewijs van verkrachting en was haar maagdenvlies nog steeds intact. Geen bewijs voor de procureur-generaal aangezien een leugendetector nooit een rechtstreeks bewijs is, enkel een steunbewijs en ook een maagdenvlies zich kan herstellen.

Amoureuze berichten op gsm

“Maar op zijn gsm zijn wel amoureuze berichten tussen hen gevonden en hij vroeg haar zelfs die te verwijderen”, zei de procureur-generaal. “Ook aan haar beste vriendin en een vriend vertelde ze dat hij ze een relatie hadden. En zelfs de eigen broer van R.A. wist van een seksuele relatie had met haar!”

In een bericht van zijn broer dat hij zich beter zou concentreren op zijn vriendin J. in plaats van het meisje antwoordde hij: “Ik voel voor J. niet hetzelfde als ik voel voor haar.”

De procureur-generaal twijfelde niet en vroeg opnieuw vijf jaar cel. Nonsens volgens R.A. “Ik heb haar niet verkracht, enkel affectie getoond.” Op de vraag van de voorzitter waarom hij dan dat bericht over zijn gevoelens naar zijn broer stuurde antwoordde hij: “Dat heb ik niet gedaan, dat moet zij gedaan hebben.” Uitspraak op 28 juni. (OSM)

.

The post Dakloze (33) ontkent seksuele relatie met twaalfjarig meisje uit Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »