Assisenhof buigt zich over de doodslag op Caroline Kint – “Ik heb een kort lontje, door drank en drugs”

Het West-Vlaamse assisenhof behandelt komende week de doodslag op Caroline Kint (65) uit Kortrijk. ‘Moederke’ zoals ze genoemd werd overleed na zwaar geweld door Athena Man (32), de zus van haar buurman. Buurvrouw Lorine De Witte (53) zou Man opgehitst hebben, al ontkent ze dat stellig. Beiden riskeren dertig jaar cel.

Na haar dagelijkse passage in café De Posthoorn aan het station in Kortrijk wandelde de 65-jarige Caroline Kint op vrijdagavond 15 oktober 2021 terug naar haar sociale flatje aan de andere kant van de spoorlijn, in de Minister Tacklaan. Daar werd ze opgewacht door een furieuze Athena Man, onder invloed van drank en drugs. Caroline Kint werd tegen de grond gewerkt en kreeg verscheidene klappen en stampen te verwerken.

Nadien sleepte Athena Man het slachtoffer binnen in haar flat, stal haar portefeuille en verschool zich in de naburige flat, waar haar broer T. woont. Nadat een andere buurman de politie had verwittigd, troffen de agenten Athena Man daar in het toilet aan, broek op de enkels. “Waarom moeten jullie mij hebben?”, houdt ze zich van de domme.

Kort lontje

Caroline Kint overlijdt een kleine week later in het ziekenhuis aan de gevolgen van de vele verwondingen. De reden voor de explosie van geweld? “Caroline roddelde over mijn broer, ik vond dat ze hem met rust moest laten”, verklaarde Athena Man daar zelf over. “Ik heb een kort lontje, door drank, drugs en slaaptekort”, gaf ze ook nog mee. Volgens Man wist ze eigenlijk niet wie Caroline Kint was.

“Het was Lorine, haar buurvrouw, die mij aangewezen heeft wie Caroline was. ’t Is zij, ’t is zij, zei ze toen we dat vrouwtje zagen aankomen van aan De Posthoorn. Lorine was Caroline constant zwart aan het maken en schonk me ook nog een straffe koffie in”, klonk het. Lorine De Witte ontkent dat. “Ik heb alleen gezegd moederke is daar, waarop Athena rustig is vertrokken. Ik dacht dat ze terug naar het appartement van T. zou gaan. Toen ik de afwas stond te doen, hoorde ik plots tumult en zag ik hoe Athena Caroline te lijf ging”, klonk het.

Schrik van de cipiers

Een confrontatie tussen de twee leverde weinig op. Ook de reconstructie van de feiten bracht geen duidelijkheid. En dus zal de jury moeten oordelen, na het horen van in totaal 67 getuigen. Eén van hen is Ringo De Witte, broer van beschuldigde Lorine. Door zijn strafblad en vooral door zijn agressieve gedrag in de gevangenis wordt de man de schrik van de cipiers genoemd. Hij verklaarde eerder dat zijn zus twee stenen kan doen vechten, maar trok die verklaring later weer in.

De man is ondertussen geïnterneerd. Opvallend: ook de vader van Athena Man stond eerder al voor het assisenhof. In 2012 werd hij tot tien jaar cel veroordeeld voor dodelijke slagen en verwondingen. Het arrest wordt eind volgende week verwacht, de twee beschuldigden riskeren dertig jaar cel.

De doodslag op Caroline Kint

Beschuldigden: Athena Man (32) uit Ieper en Lorine De Witte (53) uit Kortrijk.

Slachtoffer: Caroline Kint (65) uit Kortrijk.

Feiten: Volgens het parket sloeg en stampte Athena Man het slachtoffer op 15 oktober 2021, opgehitst door Lorine De Witte. Daarna stal Athena Man de portefeuille van het slachtoffer. Zes dagen later overleed Caroline Kint.

Kwalificatie: Doodslag voor allebei en bijkomend diefstal voor Athena Man.

Voorzitter: Bart Meganck.

Aanklager: Patty T’Jonck.

Advocaten: Nina Van Eeckhaut en Raan Colman voor Athena Man, Filip De Reuse en Floor Ameye voor Lorine De Witte. Voor de nabestaanden treden Randall Huysentruyt, Kelly Decaluwé, Stijn Dewolf, Nancy Vanhee, Frank Cambien en Nicolaas Vinckier op.

The post Assisenhof buigt zich over de doodslag op Caroline Kint – “Ik heb een kort lontje, door drank en drugs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »