“We zullen jou en jouw bulderlach missen”: Nico (43) sterft na crash door dronken man (23) zonder rijbewijs

De Roemeense man (23) die afgelopen zondag een dodelijk ongeval veroorzaakte bij Elverdinge, op de vlucht sloeg en een positieve ademtest aflegde, blijkt geen rijbewijs te hebben. Slachtoffer Nico Callewaert (43) overleed dinsdag aan zijn verwondingen. “Zijn verlies laat een grote leegte achter.”

Een 23-jarige Roemeen reed zondag in de late namiddag met een witte bestelwagen in op een file, die ontstaan was op de N8 omwille van een wegversmalling voor wegenwerken tussen het Ieperse dorp Elverdinge en het Vleterse dorp Woesten. Hij reed de achterkant aan van een sportwagen, die tegen nog een andere wagen werd gekatapulteerd. Aan het stuur van de aangereden sportwagen zat Nico Callewaert (43) uit Langemark-Poelkapelle. De man moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd in uiterst kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een paar dagen later overleed. Hij laat twee kinderen achter en zijn vrouw, die naast hem zat in de sportwagen en zelf ook zware verwondingen opliep.

Grote leegte

Nico was een gewaardeerde kracht in het Kortrijkse accountancy- en auditkantoor Vandelanotte. Daar wordt verslagen gereageerd. “Met zeer bezwaard gemoed hebben wij op 4 juni afscheid moeten nemen van Nico Callewaert. Zijn verlies laat een grote leegte achter. Als vennoot, Business Line Director Special Services en bestuurder van Le Doux & Mortelmans was Nico ongetwijfeld één van de sterkhouders van Vandelanotte”, klinkt het bij de collega’s van Nico. “Nico is zijn carrière bij Vandelanotte gestart op 14 mei 2007 in onze verzekeringstak bij het toenmalige Finaco, nu Le Doux & Mortelmans. Dankzij zijn enorme gedrevenheid, werkkracht en commerciële flair is hij er in geslaagd om wat toen nog een beperkte activiteit was te laten uitgroeien tot een dynamisch team van meer dan dertig medewerkers.”

Vriend verloren

“Maar het belang van Nico voor Vandelanotte gaat veel verder dan dat. Als vennoot en Business Line Director was hij verantwoordelijk voor het aansturen en uitbouwen van al onze ‘Special Services’, zoals Tax & Legal, maar ook Human Resources Services en duurzaamheid. Als leider was hij de belichaming van de waarden van onze organisatie. Zijn oprechte betrokkenheid maakt dat velen van ons met Nico niet alleen een zakenpartner of goede collega, maar ook een vriend verloren hebben. Nico was een heel geliefd persoon in onze organisatie en tot ver daarbuiten. Zijn enthousiasme en toewijding waren aanstekelijk en hij straalde als geen ander het DNA van onze organisatie uit. Zijn passie en betrokkenheid zullen een blijvende impact hebben op ons en we zullen hem enorm missen.”

Rouwregister

De familie opent een rouwregister, dat gedeeld wordt via de communicatiekanalen van het bedrijf. “Zijn creativiteit en open geest maakten dat hij steeds nieuwe opportuniteiten zag én greep, waardoor het aanbod voor onze klanten verder kon groeien. Maar zijn grootste kwaliteit was ongetwijfeld het feit dat hij heel veel van onze mensen heeft laten groeien. Door hen te motiveren, uit te dagen, vertrouwen te geven en waar nodig te ondersteunen heeft hij hen en Vandelanotte beter gemaakt. Nico was natuurlijk ook en in de eerste plaats een familieman. Hij laat zijn echtgenote en twee dochters na. Onze gedachten zijn bij hen. Nico, bedankt voor alles. We zullen jou en jouw bulderlach missen.”

Geen rijbewijs

Afgelopen dinsdag raakte bekend dat de aanrijder iets meer dan twee promille in zijn bloed had en dat zijn rijbewijs werd ingetrokken. Nu blijkt dat de 23-jarige Roemeen, die geboren is in Moldavië, helemaal geen rijbewijs heeft. Vlak na de aanrijding vluchtte de man een veld in, maar hij kon gevat worden door de politie. Na zijn verhoor mocht hij beschikken. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank. (TP)

The post “We zullen jou en jouw bulderlach missen”: Nico (43) sterft na crash door dronken man (23) zonder rijbewijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit masseren, miljarden zoeken en het communautaire: deze obstakels moet Bart De Wever (N-VA) nog opruimen voor hij premier kan worden

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »

Dan toch geen kunstgras voor Eendracht Hooglede dit jaar: “Er zijn helaas twee obstakels opgedoken”

In tegenstelling tot eerder aangekondigd krijgt Eendracht Hooglede dit jaar dan toch geen kunstgrasveld. Volgens sportschepen Frederik Sap (Allen 8830) doken er tijdens de procedure voor de omgevingsvergunning enkele onverwachte problemen op, waardoor de werken uitgesteld moeten worden naar 2025.
The post Dan toch geen kunstgras voor Eendracht Hooglede dit jaar: “Er zijn helaas twee obstakels opgedoken” appeared first

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

“Wij begrijpen dit niet”: Rode Duivels verbaasd dat ze ondanks kwalificatie massaal werden uitgefloten door eigen fans

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Een boze De Bruyne stuurde zijn teammaats naar binnen. “Wij als groep begrijpen de fans niet”, is Carrasco scherp voor de aanhang.

Lees meer »

Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen.

Lees meer »

AZ Oostende biedt vanaf vrijdag geen alcohol meer aan: “Er is geen veilige ondergrens voor alcoholconsumptie”

Ziekenhuis AZ Oostende stuurt een sterk signaal de wereld in. De directie heeft besloten om vanaf vrijdag 28 juni geen alcohol meer aan te bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers. In de cafetaria’s vind je geen alcoholische dranken meer in de drankentoog. Ook tafelbier bestellen op de kamer is niet meer mogelijk. Dit laatste was tot voor kort het geval

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »